İSTKA Desteğiyle Kurulan “Mahalle Akademi”; Başakşehir’de sosyo-ekonomik açıdan gereksinimlerine uygun eğitim alamayan 12-15 yaş arası çocuklar için İstanbul Kalkınma Ajansı’nın (İSTKA) desteğiyle kurulan “Yeni Medya Odaklı İnteraktif Öğrenme ve Uygulama Merkezi-Mahalle Akademi” açıldı. 

Başakşehir Kaymakamlığı’nın koordinatörlüğünde; İstanbul Valiliği, İstanbul Aydın Üniversitesi ve Başakşehir İlçe Milli  Eğitim Müdürlüğü ortaklığında ‘Şehit Haki Aras Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde yapımı tamamlanan Mahalle Akademi’nin açılış programı çok sayıda davetlinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Mahalle Akademi’de, yeni teknolojilere hızlı ve sağlıklı bir biçimde uyum sağlayarak problem çözebilme, yenilikçi ve yaratıcı düşünme, girişimci olma gibi becerileri kazandırmak amacıyla çocuklara yönelik olarak “Kodlama”, “Elektronik”, “Prototipleme” ve “Tasarım” atölyeleri kuruldu.  

Merkezde 16 hafta boyunca hafta sonları toplam 200 çocuğa 100 saatlik ücretsiz eğitim verilecek, hafta içi gerçekleşecek atölye çalışmalarından da 28 okuldan toplam 720 öğrenci faydalanacak. 

18 ay sürecek projenin sonunda, eğitimlere katılan çocuklar farklı alanlarda takımlar halinde kendi projelerini tasarlayacak. 200 öğrenci tarafından hazırlanan 64 prototip, proje kapsamında düzenlenecek Prototipleme panayırında interaktif bir şekilde sunulacak.

Proje kapsamında ayrıca çocukların eğitim farkındalıklarını arttıracak etkinlikler de düzenlenecek.

iz atölye iletişim

Eğitim kurumları için mekan özgü atölye çözümleri için bizleri arayın. Atölyeler için mobilya ve ekipman çözümlerinin yanı sıra öğrenci ve eğitmen eğitimleri içinde izlere ulaşabilirsiniz.
Telefon: 0545 834 9353
Mail : bilgi@izatolye.com

neden biz

İz Atölye eğitim kurumlarının ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda atölye çalışmaları yapmakta ve atölyeler için sarf malzeme temin imkanı sağlamaktadır. Böylelikle çocukların eğitimlerinin önemli bir yanını teşkil etmesi gereken el ve zihin koordinasyonu tam, eksiksiz sağlanmaktadır. Çocukları artık sadece oyuncaklara ya da bilgisayara veya televizyonun karşısına hapsetmek doğru değil. Motor becerilerini geliştirmek, hayal güçlerini kullanmalarını diğer çocuklarla ekip çalışmasını öğretmek için farklı atölye çalışmaları çok faydalı. Atölye çalışmaları sırasında çocukların hayal gücü desteklendiği gibi konsantrasyonlarına da büyük katkı sağlıyor. Ayrıca ince motor becerilerinin gelişmesine, farklı malzemelerle tanışmak, malzemeleri düzenli ve özenli kullanmayı öğrenmeye kadar pek çok farklı katkı sağlıyor. Çocukların, kendi yaş grupları ile yaptıkları çalışmalar hem sosyalleşmelerini sağlıyor hem biriyle yardımlaşmayı öğrenirken ayrıca bir şey üretmenin keyfine de varıyorlar.

atölye çalışmalarının önemi

Atölye Eğitimi, bütünleşik bir yapı içerisinde fen bilimleri, teknoloji, mühendislik ve matematik alanlarını birleştirerek; gençlerin analitik düşünmelerini, farklı öğrenme grupları ile etkileşimler kurmalarını, takım çalışması becerisi kazanmalarını, bildiklerini güncel olaylar ile ilişkilendirmelerini ve ürünlerini girişimci bir ruhla sunmalarını sağlar. Öğrencilerin keşfederek ve uygulayarak öğrenmelerini hedefleyen Atölye Eğitimi ile fen bilimleri, teknoloji, mühendislik ve matematik becerilerini öğrencilere kazandırmak ve düşündüğünü hayata geçirebilen, yenilikçi, yaratıcı bireyler yetiştirmek amaçlanır. Atölye Eğitimi Neden Önemli;
  • Öğrencileri motive edebilir. Çünkü gerçek hayattan örneklere de uygulanabilir.
  • Çocuklar neden sonuç ilişkisi kurmaya başlarlar.
  • Öğrenciler daha derin, daha detaylı düşünebilirler.
  • Öğrencilerin bireysel çalışma ve takım çalışması becerilerini geliştirir.
  • Atölye Eğitim, ezberci değil sorgulayıcıdır.
  • İletişim becerileri en üst seviyelere çıkabilir.
  • Öğrenciler eleştirel düşünmeyi öğrenirler.
  • Hata yapmanın aslında ne kadar değerli olduklarını görür öğrenciler.
  • Hatalarından ders çıkarıp tecrübeler edinirler.

Bir yanıt yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.