PP sandalye eğitim kurumlarında yıllar içinde kullanımı hızla artmaktadır. Ürün sağlamlığı ve ergonomisiyle öne çıkmaktadır. Kurumsal kimliğe uygun farklı renk seçenekleriyle mimari açıdan da oldukça tamamlayıcı niteliktedir.
Polipropilen dünyadaki en yaygın ikinci plastik hammaddedir. Maliyet avantajı, sağlamlığı, kolay kalıba girmesi nedeniyle tercih edilir. Bunlarla beraber kimyasal yağ ve çözücülere karşı dayanıklılık, yüksek mukavemet, düşük sürtünme katsayısı, neme ve ısıya karşı dayanıklılığı diğer avantajlarıdır.
Polipropilen (PP) yaygın kullanım alanı olan plastiklerdendir. Otomotiv sanayinde kullanılan parçalardan tekstil ve yiyecek paketlemesine, alt yapı ve inşaat sektöründe kullanılan boru ve ek parçalarına kadar birçok alanda kullanımı olan termoplastik bir polimerdir. Monomer propilenin polimer hale getirilmesi ile elde edilen Polipropilen (PP) kimyasal solventlere (asit ve bazlar) karşı aşırı derecede dirençlidir.
Kimyasal ve Fiziksel Özellikleri
En yaygın ticari polipropilenin , kristal yapısı düşük yoğunluklu polietilen (LDPE) ve yüksek yoğunluklu polietilen (HDPE) arasında bir seviyeye sahiptir. Young modülü (elastizite modülü) de orta seviyededir. Bununla beraber, LDPE’den daha az sert ve HDPE’den çok daha az gevrektir. Bu polipropilenin ABS gibi mühendislik plastiklerinin yerine kullanılmasına izin verir.
Buna karşın şu dezavantajlara sahiptir. UV ışını dayanımı azdır, yüksek termal genleşme gösterir. Boya ve kaplaması zordur. Dış hava şartlarına dayanımı azdır, oksitlenmeye açıktır. Yanıcı olup, klor içeren solventler ile etkileşime girer.
Kullanım Alanı: Örgü, çuval, halı ipliği, halat, masa örtüleri, paspas, filtre bezleri, keçe, kord bezi, boru, kablo kılıfı, balık ağı, fırça, leğen, masa,sandalye, oyuncak, piknik eşyaları yapımında kullanılmaktadır.
Ürünler: PP Elyaflık (EH-251, EH-241, EH-341, EH-102)Çuvallık (MH-418, MH-220, MH-180) , Boruluk (BC050) , Filmlik (FH-250, FH-360 , Kalıplama (MH-220N)
Şu anda günlük hayatımızda kullandığımız 3 çeşit Polipropilen hammaddesi vardır.
- Polipropilen Homopolimer (sadece propilen moleküllerinden üretilir. Etilen katkısı olmadığından, çok yumuşak olur. Poşet, naylon torba gibi şeylerin üretiminde kullanılır.
- Polipropilen Bloco Copolimer (etilen yüzdesi %3’e kadar olan hammaddesidir. Sıcaklığa çok dayanıklı değildir. Sadece soğuk su nakil hatlarında kullanılabilen plastik boruların imalatında kullanılabilir.)
- Polipropilen Random Copolimer( etilen yüzdesi %3-7 arasında olan bir hammaddedir. Çok yüksek sıcaklık ve basınç dayanımı gereken yerlerde güvenle kullanılabilir.
iz atölye iletişim
neden biz
atölye çalışmalarının önemi