Gençlik ve Spor Bakanlığı Kodlama Atölyesi; Türkiye’nin 81 şehrindeki gençlik merkezlerinde geleceğin bilişim uzmanlarını yetiştirmek için başlatılan Kod Adı 2023 projesinin resmi web sitesidir.

2023 Hedefleri doğrultusunda Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilen ve Türkiye’nin 81 şehrindeki Gençlik Merkezleri bilişim sorumlularına verilen eğitmen eğitimi ve seminerlerin ardından tüm Türkiye’de uygulanan bilişim eğitimlerini ve seminerleri kapsamaktadır.

Gençlik liderleri ve eğitmen adaylarına Konya Meram’daki Uluslararası Gençlik Akademisinde 18-29 Nisan 2017 tarihleri arasında uzmanlar tarafından eğitmen eğitimi gerçekleştirilmiştir. Gençlik liderlerinin eğitilmesinden sonra tüm Türkiye’de ilk etapta yaklaşık 20.000 gencimiz illerimizdeki Gençlik Merkezlerimizde eğitim almıştır.

Eğitmen eğitimlerinde algoritma, web ve mobil uygulama geliştirme, elektronik ve robotik eğitimleri verilmiştir. Ayrıca milli yazılımlar, erken yaşta kodlama eğitimi, dijital bilgi güvenliği, siber saldırılar, etkili sosyal medya yönetimi ve dijital pazarlama üzerine seminer programları gerçekleştirilmiştir.

Gençlik merkezlerindeki eğitimlerin tamamlanmasıyla tüm Türkiye’de seçilen en başarılı gençlere, bilişim uzmanları tarafından yaz dönemlerinde ileri düzey yazılım geliştirme ve siber güvenlik eğitimleri verilmektedir. 3 hafta süren yaz kampı programlarının ardından başarılı gençlere sertifika verilmektedir. Ayrıca TÜBİTAK ve BİLSEM kurumlarına referans mektubu yazılarak bu gençler tavsiye edilmektedir.

Kod Adı 2023 projesi 81 ilimizdeki en az 1 Gençlik Merkezlerinde başlatılmıştır. 2018 Sonuna kadar yaygınlaştırılarak tüm Gençlik Merkezlerinde uygulanması hedeflenmektedir. Her yıl en az 40.000 gencin eğitim alması hedeflenmektedir.

EĞİTİMLER

Algoritma
Algoritmik Düşünceyle Tanışma
4 Saat

Kodlama
Programlamaya İlk Adım
24 Saat

Elektronik & Robotik
Mikroişlemcilerle Tanışma
24 Saat

Web Programlama
Web Sitesi Hazırlama ve Yayınlama
24 Saat

Oyun ve Animasyon
Oyun Tasarlama ve Animasyon
32 Saat

Mobil Uygulama
Uygulama Geliştirme ve Yayınlama
32 Saat

Siber Güvenlik
Dijital Bilgi Güvenliği
3 Saat (Seminer)

Sosyal Medya Yönetimi
Etkili Sosyal Medya Yönetimi
3 Saat (Seminer)

Dijital Pazarlama
Arama Motorları ve Sosyal Medya
3 Saat (Seminer)

YAZ KAMPI

81 Şehrin gençlik merkezlerinde eğitimlerini başarı ile tamamlayan gençlerimiz her sene yaz döneminde kampa alınmaktadır. Kamp boyunca uzman eğitmenler tarafından ileri düzey yazılım ve siber güvenlik eğitimleri verilerek, başarı ile tamamlayan gençler için TÜBİTAK ve BİLSEM gibi kurumlara referans mektubu yazılmaktadır.

Gençlere verilen bu kamp eğitimlerinden sonra her bir aday dilediği şekilde akıllı otomasyonlar, robotik kitler, e-ticaret yazılımları, mobil uygulamalar ve oyunlar geliştirebilmekte ve bunların güvenliğini sağlayabilmektedir.

Katılımcılar erken yaşta programlama becerisine sahip olarak, bu bilgilerle bulundukları şehirlerde devam eden Kod Adı 2023 eğitim gruplarına destek vermekte ve kişisel anlamda gelişimlerini sürdürmektedirler.

MERAK EDİLENLER

Bu eğitimler hangi Gençlik Merkezlerinde gerçekleştiriliyor? Türkiye’nin 81 şehrinde en az 1 Gençlik Merkezinde eğitimler gerçekleştirilmektedir. 2018 Yılı içerisinde 300 gençlik merkezinin tamamına yaygınlaştırılacaktır. Bu merkezler ilgili şehrin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüklerinden öğrenilebilir.

iz atölye iletişim

Eğitim kurumları için mekan özgü atölye çözümleri için bizleri arayın. Atölyeler için mobilya ve ekipman çözümlerinin yanı sıra öğrenci ve eğitmen eğitimleri içinde izlere ulaşabilirsiniz.
Telefon: 0545 834 9353
Mail : bilgi@izatolye.com

neden biz

İz Atölye eğitim kurumlarının ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda atölye çalışmaları yapmakta ve atölyeler için sarf malzeme temin imkanı sağlamaktadır. Böylelikle çocukların eğitimlerinin önemli bir yanını teşkil etmesi gereken el ve zihin koordinasyonu tam, eksiksiz sağlanmaktadır.Çocukları artık sadece oyuncaklara ya da bilgisayara veya televizyonun karşısına hapsetmek doğru değil. Motor becerilerini geliştirmek, hayal güçlerini kullanmalarını diğer çocuklarla ekip çalışmasını öğretmek için farklı atölye çalışmaları çok faydalı. Atölye çalışmaları sırasında çocukların hayal gücü desteklendiği gibi konsantrasyonlarına da büyük katkı sağlıyor.Ayrıca ince motor becerilerinin gelişmesine, farklı malzemelerle tanışmak, malzemeleri düzenli ve özenli kullanmayı öğrenmeye kadar pek çok farklı katkı sağlıyor. Çocukların, kendi yaş grupları ile yaptıkları çalışmalar hem sosyalleşmelerini sağlıyor hem biriyle yardımlaşmayı öğrenirken ayrıca bir şey üretmenin keyfine de varıyorlar.

atölye çalışmalarının önemi

Atölye Eğitimi, bütünleşik bir yapı içerisinde fen bilimleri, teknoloji, mühendislik ve matematik alanlarını birleştirerek; gençlerin analitik düşünmelerini, farklı öğrenme grupları ile etkileşimler kurmalarını, takım çalışması becerisi kazanmalarını, bildiklerini güncel olaylar ile ilişkilendirmelerini ve ürünlerini girişimci bir ruhla sunmalarını sağlar. Öğrencilerin keşfederek ve uygulayarak öğrenmelerini hedefleyen Atölye Eğitimi ile fen bilimleri, teknoloji, mühendislik ve matematik becerilerini öğrencilere kazandırmak ve düşündüğünü hayata geçirebilen, yenilikçi, yaratıcı bireyler yetiştirmek amaçlanır.Atölye Eğitimi Neden Önemli;
  • Öğrencileri motive edebilir. Çünkü gerçek hayattan örneklere de uygulanabilir.
  • Çocuklar neden sonuç ilişkisi kurmaya başlarlar.
  • Öğrenciler daha derin, daha detaylı düşünebilirler.
  • Öğrencilerin bireysel çalışma ve takım çalışması becerilerini geliştirir.
  • Atölye Eğitim, ezberci değil sorgulayıcıdır.
  • İletişim becerileri en üst seviyelere çıkabilir.
  • Öğrenciler eleştirel düşünmeyi öğrenirler.
  • Hata yapmanın aslında ne kadar değerli olduklarını görür öğrenciler.
  • Hatalarından ders çıkarıp tecrübeler edinirler.

Bir yanıt yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.