Robotik Kodlama Ders Planı; Robotik biliminin hızla ilerlemesi ve dünyamızın sürekli daha da dijitalleşmesiyle çocukların ve profesyonel düzeyde bu bilimle uğraşmayan insanların robotik sistemleri ve programlamayı öğrenebilmeleri için günümüzde robotik ve kodlama eğitimleri verilmektedir.
Yurtdışında başlatılan ve son yıllarda ülkemizde birçok okulda ve özel eğitim kurumunda STEM, STEAM ve STEM+A (Fen Bilimleri-Teknoloji-Mühendislik-Sanat-Matematik) gibi isimlerle verilen bu eğitim programları ile öğrencilerin analitik düşünme kabiliyetlerini geliştirmek ve erken yaşta mühendisliğe karşı ilgi duymalarını sağlamak amaçlanmıştır.
Peki geldik “robotik nasıl öğrenilir?” kısmına. Yazının en başında belirttiğim gibi okullar dışında bu konuda eğitim veren birçok kurum ve kuruluş var. Düzenlenen eğitim programlarından kendinize uygun olan birine dahil olarak öğrenmeye başlamanız mümkün. Tabi başka bir seçenek daha var.
İnternette birçok eğitici setin tanıtım içeriğini, öğrenmek istediğiniz tüm programlar için ders içeriklerini bulabilirsiniz. İnternet ortamının yanısıra bu içeriklerin bulunduğu birçok kitap da bulunmakta. Bu kaynaklar vasıtası ile kendi malzemelerinizi kullanarak açıkçası eğitiminizi sınırlandırmamış olduğunuzu söyleyebilirim.
Robotik ve kodlama atölyeleri için oluşturulan yıllık planlamalardan bazıları aşağıda yer almaktadır. Bu müfredatlar eğitim kurumlarının kendi planlamalarıyla farklılıklar gösterebilir.
Robotik Kodlama Ders Planı
Anasınıfı Kodlama Yıllık Plan
1.Sınıf Kodlama Yıllık Plan
2.Sınıf Kodlama Yıllık Plan
3.Sınıf Kodlama Yıllık Plan
4.Sınıf Kodlama Yıllık Plan
5.Sınıf Kodlama Yıllık Plan
6.Sınıf Kodlama Yıllık Plan
7.Sınıf Kodlama Yıllık Plan
8.Sınıf Kodlama Yıllık Plan
Robotik ve kodlama atölyeleri için oluşturulan yıllık planlamalardan bazıları yukarıda yer almaktadır. Bu müfredatlar eğitim kurumlarının kendi planlamalarıyla farklılıklar gösterebilir
iz atölye iletişim
neden biz
atölye çalışmalarının önemi