Robotik ve Kodlama Atölyesi Kurulumu; Çocuklar bu atölye sayesinde deneyerek ve görerek motor, tesisat düzeneği ile ilgili temel beceri ve kavramları öğrenirler. Öğrenciler bu atölye sayesinde motorun ne olduğunu, motor ve elektrikli düzeneklerin nasıl çalıştığını, algılayıcının ne işe yaradığını, bir robot üzerinde nasıl değişiklik yapılır gibi birçok konuda bilgi sahibi olacaklar. Bizler bütün bunlar doğrultusunda öğrencilerin baştan sona bir robotu tasarlayıp programladığı, robotik elemanları kullanmayı öğrendiği bu etkinlikte çeşitli robotlar geliştiriyoruz.
- Neden bu atölyeye katılmalıyım?
- Öğrenciler uygulamalı ve disiplinler arası bir eğitim modeline uygun olarak çalışırlar.
- Atölyemizde her öğrenci için yeterli ve zengin eğitim materyali bulunmaktadır.
- Nitelikli eğitimciler sürekli olarak öğrencilere destek olmaktadır.
- Öğrenciler kendi projelerini üretebilmekte ve geliştirebilmektedirler.
- Atölye çalışmaları öğrencilerin sosyalleşmeleri için pek çok fırsat içermektedir.
1- Yaş Grubu:
Hitap ettiğiniz yaş grubuna göre atölye kurmak bir çok kullanacağınız malzemeden, güvenliğe kadar bir çok detayı düşünmeniz gerekiyor. Daha küçük yaş grupları malzemelere daha rahat ulaşması için çekmeceli dolapların, çok sayıda prizlerin güvenli bir şekilde sabitlenmesi gerekiyor. Bu yaştaki çocukların hareketli olduğu düşünülerek mekanda geniş bir alan bırakılmasında fayda var.
2- Güvenlik:
Belkide bu atölyelerin en önemli unsurlarından bir tanesi güvenlik. Elektrikli bir ortamda çalışıldığı düşünüldüğünde bu hususa çok dikkat edilmelidir. Mümkünse yer döşemesinde kir ve neme karşı dayanıklı, elektrik akımına karşı izoleli, kaymayan epoksi zemin kaplama veya muadili anti statik-anti bakteriyel bir malzeme kullanılmalıdır. Kullanılacak enerji ve veri uçlarına ait kablolar açıkta olmayacak şekilde tasarlanmalı ve sonlandırma işlemleri standartlara uygun yapılmalıdır.
Ayrıca küçük yaş grupları ile çalışırken silikon tabancası, makas ve diğer çocuklara zarar verme ihtimali olan malzemelerin de sabit bir yeri olmalı. Ayrıca atölyede bulunması gereken en önemli malzemelerden biri de koruyucu gözlüklerdir. Hem küçük hem de büyük yaş grupları için atölyelerde mutlaka gözlükler olmalı.
3- Ergonomi:
Rahat bir çalışma ortamı çocukları hem teşvik eder hem de öğrenmelerini hızlandırır. Bunun için atölyelerde seçilecek olan koltuk, masa vb. materyallerin eğitim ergonomisine, ders niteliklerine ve kullanacak öğrencilerin yaş grubunun fiziksel özelliklerine göre uygun olması gerekmektedir. Bu seçimler içerisinde engelli
öğrencilerin kullanabilecekleri materyallerde göz önüne alınmalıdır.
4- Malzemeler:
Malzeme seçiminde iki kriter benim için önemli. Yaş grupları ve seviye. Bu iki gruba göre malzemeleri şu şekilde sıralayabiliriz.
A’dan Z’ye Robotik Kodlama Atölyesi
- Gençlik Merkezleri,
- Bilim Merkezleri,
- Özel ve Devlet Okulları
- Üniversiteler
- Robotik Kodlama Akademileri
Robotik Kodlama Eğitimi vermek veya Robotik Kodlama Atölyesi Kurmak İsteyenler için;
Atölye Ekipmanları
- El Aletleri
- Güç Kaynakları
- Lehim İstasyonları…
Bilgisayar ve Aksesuarları
- Tabletler
- Yazıcılar
- Sunum Cihazları
Kodlama Atölyesi Mobilyaları
- Sıra
- Masa
- Sandalye
- Malzeme Dolapları
Robotik Kodlama Eğitim Setleri
- Robot Kitleri
- Arduinolar
- Sensörler
- Eğitim Kitapları
iz atölye iletişim
neden biz
atölye çalışmalarının önemi