Günümüzün öğrencileri, yeni fikirleri ve problemlere yaratıcı çözümler üretmek için teknolojiyi kullanacak çeşitli kariyerlere hazırlanmalı. Bu meslekler, bilgisayar tabanlı uygulamalarda çalışmayı, dijital meseleleri araştırmayı veya daha somut alanlarda engelleri aşmayı içerebilir.Robotik mekanizmalar bir dizi kariyerde kod kullanılarak manipüle edilir. Tıp alanında robotlar, kesinliğin anahtar olduğu cerrahi prosedürleri tamamlamak üzere programlanmıştır. Üretimde, ürünlerin birleştirilmesi için aynı anda birlikte çalışmak üzere birkaç robot programlanmıştır. Taşımacılıkta robotik sensörler, sürücülere yolda güvenle seyahat etmelerine yardımcı olacak ve hatta araba park edebilecek şekilde programlandı.Öğrenmek için bina ve kodlama
Şimdi öğrenme gerçekten gerçekleşiyor. Öğrenciler, oluşturdukları ve birlikte kodladıkları sırada sunulan zorlukların üstesinden geldikleri için devam etmelidirler. Öğrenciler robotun tasarımında ne zaman değişiklikler yapmaları gerektiğini ve bunun yerine kodun kendisinde değişiklik yapılmasının gerekip gerekmediğini belirlemelidir.Öğrencilerin, robotlarının nasıl çalıştığını, mekanik avantajdan nasıl yararlanabileceğini ve tüm programlama öğelerinin nasıl çalıştığını güçlü bir şekilde anlaması gerekir. Öğrencilerin, robotun tasarımını nasıl manipüle edeceğini bilmeleri gerektiğinde ve bu şekilde istenen şekilde yanıt vermesi için kod oluştururken, bu tür problem çözme çok yönlü hale gelir.Amaç, öğrencilerin gerçek hayattaki STEM zorluklarını çözmek için yeteneklerini eşzamanlı olarak uygulayabilecekleri yeterli bina ve kodlama olmalarıdır. Eğitimde kodlama aktiviteleri, öğrencilerin problemlere daha etkili bir çözüm bulmaya çalışırken, hem kodlarını hem de tasarımlarını düşünmeyi öğrenerek, problemlere yaklaşma ve gerçek hayattaki robotları görevler için kodlamada gerekli olan düşünme konusunda güven oluşturmalarını sağlar. .Sınıfta, öğretmenler, dijital ve fiziksel bileşenleri bir araya getirerek, birlikte çalışan iki platformdan oluşan çözümleri bulmak için gerekli olan eleştirel düşünceyi ortaya çıkarmayı düşünmelidir.

iz atölye iletişim

Eğitim kurumları için mekan özgü atölye çözümleri için bizleri arayın. Atölyeler için mobilya ve ekipman çözümlerinin yanı sıra öğrenci ve eğitmen eğitimleri içinde izlere ulaşabilirsiniz.
Telefon: 0545 834 9353
Mail : bilgi@izatolye.com

neden biz

İz Atölye eğitim kurumlarının ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda atölye çalışmaları yapmakta ve atölyeler için sarf malzeme temin imkanı sağlamaktadır. Böylelikle çocukların eğitimlerinin önemli bir yanını teşkil etmesi gereken el ve zihin koordinasyonu tam, eksiksiz sağlanmaktadır.Çocukları artık sadece oyuncaklara ya da bilgisayara veya televizyonun karşısına hapsetmek doğru değil. Motor becerilerini geliştirmek, hayal güçlerini kullanmalarını diğer çocuklarla ekip çalışmasını öğretmek için farklı atölye çalışmaları çok faydalı. Atölye çalışmaları sırasında çocukların hayal gücü desteklendiği gibi konsantrasyonlarına da büyük katkı sağlıyor.Ayrıca ince motor becerilerinin gelişmesine, farklı malzemelerle tanışmak, malzemeleri düzenli ve özenli kullanmayı öğrenmeye kadar pek çok farklı katkı sağlıyor. Çocukların, kendi yaş grupları ile yaptıkları çalışmalar hem sosyalleşmelerini sağlıyor hem biriyle yardımlaşmayı öğrenirken ayrıca bir şey üretmenin keyfine de varıyorlar.

atölye çalışmalarının önemi

Atölye Eğitimi, bütünleşik bir yapı içerisinde fen bilimleri, teknoloji, mühendislik ve matematik alanlarını birleştirerek; gençlerin analitik düşünmelerini, farklı öğrenme grupları ile etkileşimler kurmalarını, takım çalışması becerisi kazanmalarını, bildiklerini güncel olaylar ile ilişkilendirmelerini ve ürünlerini girişimci bir ruhla sunmalarını sağlar. Öğrencilerin keşfederek ve uygulayarak öğrenmelerini hedefleyen Atölye Eğitimi ile fen bilimleri, teknoloji, mühendislik ve matematik becerilerini öğrencilere kazandırmak ve düşündüğünü hayata geçirebilen, yenilikçi, yaratıcı bireyler yetiştirmek amaçlanır.Atölye Eğitimi Neden Önemli;
  • Öğrencileri motive edebilir. Çünkü gerçek hayattan örneklere de uygulanabilir.
  • Çocuklar neden sonuç ilişkisi kurmaya başlarlar.
  • Öğrenciler daha derin, daha detaylı düşünebilirler.
  • Öğrencilerin bireysel çalışma ve takım çalışması becerilerini geliştirir.
  • Atölye Eğitim, ezberci değil sorgulayıcıdır.
  • İletişim becerileri en üst seviyelere çıkabilir.
  • Öğrenciler eleştirel düşünmeyi öğrenirler.
  • Hata yapmanın aslında ne kadar değerli olduklarını görür öğrenciler.
  • Hatalarından ders çıkarıp tecrübeler edinirler.

Bir yanıt yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.