Sanal Gerçeklik Atölyesi; İngilizce “Virtual Reality” kalıbının kısaltması “VR” adıyla bilinen sanal gerçeklik; kişiye bilgisayar ortamında yaşanan olayların günlük hayatta, olayın adeta içindeymiş gibi yaşaması imkânını sağlayan ortamdır. Sanal gerçeklik tamamen bilgisayar ile oluşturulmuş sanal bir ortamda deneyim sağlanmasıdır. Birey kullanılan donanım vasıtasıyla kendini üç boyutlu bir ortamın içinde bulur. Kısaca sanal gerçeklik; bilgisayar tarafından taklit edilerek oluşturulan ortamlara denir.

Sanal Gerçeklik Nedir?

Sanal Gerçeklik, günümüzde çokça karşılaştığımız ve gelecekte çok daha fazla karşılaşacağımız bir kavram. İngilizce “Virtual Reality” kalıbının kısaltması “VR” adıyla bilinen sanal gerçeklik; kişiye bilgisayar ortamında yaşanan olayların günlük hayatta, olayın adeta içindeymiş gibi yaşaması imkânını sağlayan ortamdır. Sanal gerçeklik tamamen bilgisayar ile oluşturulmuş sanal bir ortamda deneyim sağlanmasıdır. Birey kullanılan donanım vasıtasıyla kendini üç boyutlu bir ortamın içinde bulur. Kısaca sanal gerçeklik; bilgisayar tarafından taklit edilerek oluşturulan ortamlara denir.

 

 

 

Sanal Gerçeklik Önemi ve Faydası?

Eğitim – öğretim faaliyetlerinde teknoloji kullanımıyla birlikte sanal gerçeklik de yerini almaya başlamıştır. Bireyi destekleme, yaratıcılığı ön plana çıkarma, çok boyutlu düşünme, deneyimi arttırma, öğrenmeyi kolaylaştırma gibi daha birçok fayda sağlamaktadır. Eğitimde bir süredir kullanılan sanal gerçeklikle öğrenciler konuları daha kolay ve etkili olarak öğrenmektedirler. “Deneyimlemek” bu noktada öğrenmeyi daha kolay ve etkili kılmaktadır. Ancak kullanılan araçlar özel şirketler tarafından üretilmiş olan içeriklerdir. Eğitimciler ve ebeveynler sanal gerçeklik ile ilgili materyal hazırlamak istediklerinde ise, imkânlar ya yetersiz kalmakta ya da hazırlama süreci yorucu olmaktadır.

 

Sanal gerçekliğin eğitimde kullanımıyla öğrenciyi teknoloji tüketmekten bir öteye, üretmeye taşıyacaktır! Yeni bir web araç olacak olan öğrenciler senaryolarını hazırlayabilecek ve hazırladıkları senaryoları sanal ortam altında kodlayarak kayıt altına alabileceklerdir. VR gözlüğü vasıtası ile de içeriklerini deneyimleme imkânını bulabileceklerdir.

 

Alanında yepyeni bir uygulama aracı olacak olan 360 derece görseller, içerikler ve oyunlar oluşturulabilecektir. Derslerin kazanımlarına uygun senaryolar hazırlanabilecek, VR gözlükleriyle de deneyimlenerek eğitimde etkin bir şekilde kullanılabilecektir.

 

Öğrencileri sanal gerçekliğin yenilikçi görsel ortamı aracılığıyla, müfredatı tamamen yeni bir düzeyde oluşturabilecekleri, üretebilecekleri ve içeriklerle bağlantı kurabilecekleri bir dünyaya çekerek geleneksel öğretim yöntemlerini tamamlayacaktır.

 

  • Öğrencilerin yaratıcılığını ve hayal gücünü destekler.
  • Gerçekçi bir deneyim için yenilikçi öğretim teknolojileri kullanmalarına fırsat tanır.
  • Dijital okuryazarlık becerilerini, görsel öğrenme ve bilişimsel düşünmeyi geliştirir.
  • İşbirliğini tetikler ve takım çalışması becerilerini kazandırır.

 

Ne Yapılabilir?

Öğrenmenin test puanlarıyla motive edilemediği bir gelecek öngörüyoruz. Deneyimlemenin büyük gücüne inanıyoruz. Çocukların yeniyi denemelerine ve çevrelerindeki dünyayı keşfetmelerine fırsat tanımaya çalışıyoruz.

Sanal Gerçeklik Atölyesi
Sanal Gerçeklik Atölyesi

 

Öğretmen İçin Kaynaklar

Öğretmenlerin platformundan en iyi şekilde yararlanmana yardımcı olmak için kaynaklar oluşturulmuştur. Sınıflarında kolayca uygulayabilmeleri için, verilecek yönergeleri takip etmeleri yeterli olacaktır.

 

İçerisinde Neler Var?

  • 3D modeller oluşturmak için yapı taşları,
  • 3D içeriği VR olarak görüntüleme,
  • VR Çocuk galerisine erişim,
  • Harici medya dosyalarını içe aktarma,
  • Sınırlı sayıda mevcut alan,
  • Alan içindeki sahneler,
  • Ödev kontrol,
  • Blockly ile kodlama,
  • 3D objeler kütüphanesine erişim,
  • Galeriden alan kopyalayıp ve düzenleme,
  • Alanların arşivlenmesi,
  • JavaScript ve TypeScript ile kodlama,
  • Fizik özelliklerini etkinleştirme.

 

Sanal Gerçeklik ve Dijital Çağ Atölyesi

Bilişim ve teknoloji atölye içerikleri tasarlayan, üreten ve uygulayan bir sosyal girişimdir. Yeni nesil üretim atölyesidir! Dijital Çağ Atölyesi’nin etkinlik başlıklarından birisi de Sanal Gerçeklik’tir. Teknolojiyi tüketen değil geleceği üreten bir nesil için yola çıkan ve bugüne kadar yurt içinde ve yurt dışında yüzlerce çocuğun hayallerine dokunan atölye, Türkiye’de de projeleriyle adından fazlasıyla söz ettirmeye başlamıştır. Eğer siz de Dijital Çağ Atölyesi’nin Sanal Gerçeklik başlığı ile ilgileniyorsanız lütfen sizin için uygun olan ön kayıt sayfasını eksiksiz doldurunuz. Kurumumuz tarafınıza geri dönüş sağlayacaktır.

 

iz atölye iletişim

Eğitim kurumları için mekan özgü atölye çözümleri için bizleri arayın. Atölyeler için mobilya ve ekipman çözümlerinin yanı sıra öğrenci ve eğitmen eğitimleri içinde izlere ulaşabilirsiniz.
Telefon: 0545 834 9353
Mail : bilgi@izatolye.com

neden biz

İz Atölye eğitim kurumlarının ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda atölye çalışmaları yapmakta ve atölyeler için sarf malzeme temin imkanı sağlamaktadır. Böylelikle çocukların eğitimlerinin önemli bir yanını teşkil etmesi gereken el ve zihin koordinasyonu tam, eksiksiz sağlanmaktadır.Çocukları artık sadece oyuncaklara ya da bilgisayara veya televizyonun karşısına hapsetmek doğru değil. Motor becerilerini geliştirmek, hayal güçlerini kullanmalarını diğer çocuklarla ekip çalışmasını öğretmek için farklı atölye çalışmaları çok faydalı. Atölye çalışmaları sırasında çocukların hayal gücü desteklendiği gibi konsantrasyonlarına da büyük katkı sağlıyor.Ayrıca ince motor becerilerinin gelişmesine, farklı malzemelerle tanışmak, malzemeleri düzenli ve özenli kullanmayı öğrenmeye kadar pek çok farklı katkı sağlıyor. Çocukların, kendi yaş grupları ile yaptıkları çalışmalar hem sosyalleşmelerini sağlıyor hem biriyle yardımlaşmayı öğrenirken ayrıca bir şey üretmenin keyfine de varıyorlar.

atölye çalışmalarının önemi

Atölye Eğitimi, bütünleşik bir yapı içerisinde fen bilimleri, teknoloji, mühendislik ve matematik alanlarını birleştirerek; gençlerin analitik düşünmelerini, farklı öğrenme grupları ile etkileşimler kurmalarını, takım çalışması becerisi kazanmalarını, bildiklerini güncel olaylar ile ilişkilendirmelerini ve ürünlerini girişimci bir ruhla sunmalarını sağlar. Öğrencilerin keşfederek ve uygulayarak öğrenmelerini hedefleyen Atölye Eğitimi ile fen bilimleri, teknoloji, mühendislik ve matematik becerilerini öğrencilere kazandırmak ve düşündüğünü hayata geçirebilen, yenilikçi, yaratıcı bireyler yetiştirmek amaçlanır.Atölye Eğitimi Neden Önemli;
  • Öğrencileri motive edebilir. Çünkü gerçek hayattan örneklere de uygulanabilir.
  • Çocuklar neden sonuç ilişkisi kurmaya başlarlar.
  • Öğrenciler daha derin, daha detaylı düşünebilirler.
  • Öğrencilerin bireysel çalışma ve takım çalışması becerilerini geliştirir.
  • Atölye Eğitim, ezberci değil sorgulayıcıdır.
  • İletişim becerileri en üst seviyelere çıkabilir.
  • Öğrenciler eleştirel düşünmeyi öğrenirler.
  • Hata yapmanın aslında ne kadar değerli olduklarını görür öğrenciler.
  • Hatalarından ders çıkarıp tecrübeler edinirler.

Bir yanıt yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.