Ahşap Atölyesi Eğitim; Z kuşağı dediğimiz öğrencilerimizin, hız ve analitik düşünme yöntemleri üst düzeydedir. Fakat bu özellikler bireysellikten öteye geçemez. Atölye çalışmaları öğrencinin ekip halinde, planlı çalışmasına katkı sağlarken el becerilerini geliştirir.

Teknolojinin kullandığı birey olmaktan çıkar, teknolojiyi kullanan üretken birey haline dönüşür. Doğallığı, esnekliği, çevreci, işlenir ve ulaşılabilir olması ahşabı insana yakın ve sıcak bir malzeme yapmaktadır.

Ahşap Atölyesi
Ahşap Atölyesi

Ahşabın olumlu özellikleri şu şekilde sıralanabilir;

Doğal, organiktir.

Geniş renk, doku ve boyut çeşitliliğine sahiptir.

Üstün estetik ve akustik özellikler taşır.

Diğer yapı malzemeleriyle karşılaştırıldığında kaynağı en kolay bulunan ve en çabuk yenilenebilen yapı malzemesidir.

Geri dönüşüm özelliğine sahip, üretim ve uygulama açısından çevre kirliliği oluşturmayan doğaya uyumlu bir malzemedir.

Yeterli dirence sahip olmasının yanı sıra oldukça hafif bir malzemedir.

Ahşap malzemenin hafif olması, atölyede üretilen ahşap yapı elemanlarının şantiyeye ulaştırılmasını kolaylaştırmaktadır.

Hafifliğinin yanı sıra, şok etkisine dayanıklı, titreşim emme özelliğine sahip esnek bir malzemedir. Bu nedenle deprem etkilerine karşı dirençlidir.

Ahşap, ısı yalıtımı sağlayan bir malzemedir.

Ses iletme, yutma ve yansıtma özelliği olan bir malzemedir.

Kurutulmuş ahşap iyi bir elektrik yalıtkanlığına sahiptir.

Ahşabın hammaddesinin elde edilmesi ve işlenerek yapı malzemesine dönüştürülmesindeki enerji miktarı, diğer yapı malzemelerine oranla oldukça azdır.

Ahşap, kimyasal maddelerin çoğundan zarar görmez. Doğal olarak kendi çevresiyle kimyasal dengede bulunur.

Birçok yapı malzemesi gibi kristalleşme ve yorulma özellikleri yoktur.

Çağdaş sistemlere kolayca adapte edilebilir.

Kaplanabilir bir malzemedir.

Tekrar kullanılabilme özelliğine sahiptir.

Ahşap bir önceki bölümde belirtilen olumlu özelliklerinin yanı sıra bir takım olumsuz özelliklere sahiptir.

Ahşabın olumsuz özellikleri şu şekilde sıralanabilir;

  • Böcekler, kurtlar ve mantarlara karşı dayanıksız bir malzemedir.
  • Suya ve neme karşı dayanıksızdır.
  • Mekanik aşınmaya karşı dayanıksızdır.
  • Yapısı homojen değildir.
  • Diğer malzemelere oranla bakımı daha zordur.
  • Yangın dayanımının yüksek olmasına karşın kolay tutuşan bir malzemedir.

Ancak, ahşaba uygulanan birtakım kurutma ve koruma yöntemleriyle, malzemenin olumsuz özelliklerinin oluşturabileceği zararlara karşı koruma sağlanabilmektedir.

Ahşap Atölyesi

Ahşap Türleri Nelerdir?

Binlerce türü ve her türe özgü farklı özellikleri olması sebebiyle yapacağınız dekorasyonlara uygun ahşap türlerini bulmak oldukça mümkün. Biz de şimdi bu türlerden en kullanışlı olanlarını sizlere aktaracağız.

Masif Ahşap

Çok büyük olması dolayısıyla işlenmesi zor olan bu ahşap türü kütlesel bakımdan kendi ağırlığının dışında bir ağırlık içermemektedir. Sahip olduğu ekolojik dengesini bozmayan ve doğal olan masif ahşap zor bulunan ve oldukça pahalı bir ahşap türüdür.

Kontrplak Ahşap

Çok büyük ağaç tomrularından kesilmiş parçalara reçine dökülmesiyle elde edilen dümdüz sert levhadır. En çok kullanılan ahşap türlerinden biri olan kontrplağın yapımı işlev gerektirse de ucuzdur ve çekmece , kanepe altı gibi yerlerde kullanılmaktadır.

Sunta Ahşap

Malzeme kalitesi düşük olup talaşların yüksek basınç ve sıcaklık altında sıkıştırılması ile oluşur. Su ile temas ettiği durumlarda pek kullanışlı olmayan sunta ahşap bunun yanı sıra fiyatının uygun olması sebebiyle özellikle mobilya sektöründe çok yaygın kullanılan bir ahşap türüdür.

MDF Ahşap

Elyafın reçine ile sıcak basınç ortamında sıkıştırılması işlemi ile oluşur. Suntayla karşılaştırmak gerekirse suntaya göre neme karşı daha dayanıklı olup su ile temasında sunta da olduğu gibi bazı problemler doğurmaktadır. Seri üretime uygunluğu ve şık yapısı sebebiyle banyo, mutfak ve ofis mobilyalarında kullanıldığı gibi ev mobilyalarında da tercih edilmektedir.

Lamine ve Laminat Ahşap

Doğal kaplamalı ahşabın üretim yöntemine benzer bir yöntemle üretilir. Doğal kaplamalı ahşaptan farkı ise mdf ve sunta üzerine PVC çekilerek yapılmasıdır. Lamine ve laminat parke ahşabın kullanımı parkelerde oldukça yaygındır.

iz atölye iletişim

Eğitim kurumları için mekan özgü atölye çözümleri için bizleri arayın. Atölyeler için mobilya ve ekipman çözümlerinin yanı sıra öğrenci ve eğitmen eğitimleri içinde izlere ulaşabilirsiniz.
Telefon: 0545 834 9353
Mail : bilgi@izatolye.com

neden biz

İz Atölye eğitim kurumlarının ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda atölye çalışmaları yapmakta ve atölyeler için sarf malzeme temin imkanı sağlamaktadır. Böylelikle çocukların eğitimlerinin önemli bir yanını teşkil etmesi gereken el ve zihin koordinasyonu tam, eksiksiz sağlanmaktadır.Çocukları artık sadece oyuncaklara ya da bilgisayara veya televizyonun karşısına hapsetmek doğru değil. Motor becerilerini geliştirmek, hayal güçlerini kullanmalarını diğer çocuklarla ekip çalışmasını öğretmek için farklı atölye çalışmaları çok faydalı. Atölye çalışmaları sırasında çocukların hayal gücü desteklendiği gibi konsantrasyonlarına da büyük katkı sağlıyor.Ayrıca ince motor becerilerinin gelişmesine, farklı malzemelerle tanışmak, malzemeleri düzenli ve özenli kullanmayı öğrenmeye kadar pek çok farklı katkı sağlıyor. Çocukların, kendi yaş grupları ile yaptıkları çalışmalar hem sosyalleşmelerini sağlıyor hem biriyle yardımlaşmayı öğrenirken ayrıca bir şey üretmenin keyfine de varıyorlar.

atölye çalışmalarının önemi

Atölye Eğitimi, bütünleşik bir yapı içerisinde fen bilimleri, teknoloji, mühendislik ve matematik alanlarını birleştirerek; gençlerin analitik düşünmelerini, farklı öğrenme grupları ile etkileşimler kurmalarını, takım çalışması becerisi kazanmalarını, bildiklerini güncel olaylar ile ilişkilendirmelerini ve ürünlerini girişimci bir ruhla sunmalarını sağlar. Öğrencilerin keşfederek ve uygulayarak öğrenmelerini hedefleyen Atölye Eğitimi ile fen bilimleri, teknoloji, mühendislik ve matematik becerilerini öğrencilere kazandırmak ve düşündüğünü hayata geçirebilen, yenilikçi, yaratıcı bireyler yetiştirmek amaçlanır.Atölye Eğitimi Neden Önemli;
  • Öğrencileri motive edebilir. Çünkü gerçek hayattan örneklere de uygulanabilir.
  • Çocuklar neden sonuç ilişkisi kurmaya başlarlar.
  • Öğrenciler daha derin, daha detaylı düşünebilirler.
  • Öğrencilerin bireysel çalışma ve takım çalışması becerilerini geliştirir.
  • Atölye Eğitim, ezberci değil sorgulayıcıdır.
  • İletişim becerileri en üst seviyelere çıkabilir.
  • Öğrenciler eleştirel düşünmeyi öğrenirler.
  • Hata yapmanın aslında ne kadar değerli olduklarını görür öğrenciler.
  • Hatalarından ders çıkarıp tecrübeler edinirler.

Bir yanıt yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.