Öğrencilerin matematik, ingilizce, cebir, geometri, fizik, mekanik çizim ve beden eğitimi derslerinin yanında marangozluk, atölye, çizim gibi el becerisi gerektiren işlerde de kendilerini geliştirmelerine fırsat verilmelidir.
Ayrıca, bir yüklenici veya inşaat şirketi ile çalışmak, öğrencilerin gelecekteki istihdam için neredeyse zorunlu olan uygulamalı deneyim kazanmalarını sağlar. Lise mezunları çıraklık, mesleki veya teknik programlara geçebilir. Genel olarak, yetenekli bir marangoz haline gelmek için eğitim, 3-4 yıllık işbaşı eğitimi ve örgün eğitim (ister şahsen ister çevrimiçi marangoz okul aracılığıyla) gerektirir.
Birçok ticaret veya meslek lisesi ve toplum kolejleri, kariyer için bireyleri hazırlayan iki yıllık programlar sunmaktadır. İstekli marangozlar da bu tür programları sunan çevrimiçi ticaret okullarını düşünmelidir.
Çoğu program, bir dizi inşaat yöntemi, güvenlik uygulaması ve tasarım öğelerini araştıran, sınıf eğitimi ve uygulamalı öğrenme deneyimlerinin bir kombinasyonunu içerir.
Tipik olarak, bir marangozluk eğitimi aşağıdaki konuları kapsayacaktır: cebir; geometri; fizik; El aleti seçimi, bakımı ve kullanımı; mimari çizim; blueprint okuma; makine ağaç işleri; malzemelerin tanımlanması ve ölçülmesi; proje yönetimi ve tahmini; konut yapımında ilke ve prosedürler; bina kodu gereksinimleri; çerçeveleme ve bitirme; yapı teknolojisi; çatı sistemleri; iç ve dış kaplama; kapı ve pencere düzeni ve inşaatı; ve mekanik sistemler.
Merhaba. Marangozluk eğitimi için bir programınız var mıdır? İzmir de katılmak istiyorum. Bilgi verebilirseniz çok mutlu olurum. İyi çalışmalar dilerim.
Erol bey merhabalar;
Yetişkinler için eğitimlerimiz şimdilik bulunmamaktadır.
Şu an sadece anaokulu ve orta öğretim düzeyinde eğitimlerimiz mevcuttur.
Marangozluk eğitimi almak istiyorum. Cep 0 5322924232
İletişim için tel no verir misiniz