Stem – Atölye Mobilyası; STEM öğretirken, “yumuşak” bilimleri unutma. Türkiye’nin Fen, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik öğretimine ilişkin yaklaşımını gözden geçirme ihtiyacı, ülkemizin bu alanlardaki düşüşünü tersine çevirmek için iddialı bir girişim başlattı. Beklendiği gibi, eğitimdeki düşünce liderleri başarının en önemli bileşeninin değişmeye istekli olduğunu göstermektedir. Çalışmayan yöntemleri izlemeye devam etmenin ve bugünün öğrencilerinin öğrenme stillerine uyacak şekilde öğretme stilini değiştirmenin ve bunları yarının zorluklarını çözme konusunda daha iyi hazırlamanın anlamsız olduğunu kabul ediyorlar.

Daha spesifik olarak, Türkiye’nin atölye konularındaki performansını arttırmada ön planda olan eğitimciler ve akademisyenler, görevlerine, konuların kendisi kadar mantıklı, pratik ve kanıta dayalı bir şekilde yaklaşmışlardır. On sayfa derinlikte bir “STEM”, “başarılı STEM” veya “STEM sınıf” arama yapmak için arama yapabilirsiniz ve bulacağınız şey pedagojileri ve öğretmen niteliklerini değerlendiren ve öneren çalışmadan sonra yapılacak çalışmadır. Bu iki alanı uyarlamak, herhangi bir okuldaki STEM programının başarısındaki en önemli iki faktör olmakla birlikte, başka uyarlamalar da istenmektedir. Sınıf ortamının öğrenme süreci üzerindeki etkilerini düşünün. Bir okulun proje tabanlı öğrenmeye veya işbirlikli öğrenmeye veya işbirliğine dayalı öğrenmeye olan bağlılığını arttırmak için, sınıf ortamları da değişmeli ve hızlı bir şekilde değişmelidir. Ortamlar gün boyunca “anında” yeniden yapılandırılabilmelidir. Bu değişiklik, kurulmakta olan yeni öğretim yöntemlerini desteklemek için gereklidir.

 

Sınıf ortamının öğrenme süreci üzerindeki etkilerini düşünün.
Bir okulun proje tabanlı öğrenmeye veya işbirlikli öğrenmeye veya işbirliğine dayalı öğrenmeye olan bağlılığını arttırmak için, sınıf ortamları da değişmeli ve hızlı bir şekilde değişmelidir. Ortamlar gün boyunca “anında” yeniden yapılandırılabilmelidir. Bu değişiklik, kurulmakta olan yeni öğretim yöntemlerini desteklemek için gereklidir.

 

Değiştirilmesi gereken çevre unsurları nelerdir?

Odadaki mobilyaların öğrencinin konuyla etkileşimine katkıda bulunduğundan emin olun. Bunu yapmanın temel yollarından biri, mobilya ve sınıf düzeninin, okulunuzun benimsediği STEM yöntemiyle uyumlu olmasını sağlamaktır. Okulunuz işbirlikçi öğrenmeyi veya başka bir aktif sorgulamaya dayalı yöntemi benimsemişse, kendilerini küçük gruplar halinde çalışmaya ödünç veren uygun masa ve sandalyeler bulunduğundan emin olun.

 

Başarılı bir STEM ortamındaki sandalyeler, masalar ve diğer tüm mobilyalar
  • UYARLANABİLİR
  • ESNEK
  • MOBİL
  • ERGONOMİK
Stem – Atölye Mobilyası; STEM sınıfları teknolojiyi çok iyi kullandığından, öğrencilerin verilerle ve diğer kaynaklarla bağlanma yeteneğine ihtiyacı vardır. Optimize edilmiş STEM sınıfları, öğrencilerin bilgisayarları veya tablet aygıtları ve aynı zamanda WiFi için güç sahibi olmalarını sağlar. Bu amaçla, Smith System I ~ O Post ™ çok iyi karşılandı ve şimdi bağlantıyı sınıflarınızın ihtiyaçlarına göre uyarlamanıza izin veren çeşitli seçenekler mevcut.

iz atölye iletişim

Eğitim kurumları için mekan özgü atölye çözümleri için bizleri arayın. Atölyeler için mobilya ve ekipman çözümlerinin yanı sıra öğrenci ve eğitmen eğitimleri içinde izlere ulaşabilirsiniz.
Telefon: 0545 834 9353
Mail : bilgi@izatolye.com

neden biz

İz Atölye eğitim kurumlarının ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda atölye çalışmaları yapmakta ve atölyeler için sarf malzeme temin imkanı sağlamaktadır. Böylelikle çocukların eğitimlerinin önemli bir yanını teşkil etmesi gereken el ve zihin koordinasyonu tam, eksiksiz sağlanmaktadır.Çocukları artık sadece oyuncaklara ya da bilgisayara veya televizyonun karşısına hapsetmek doğru değil. Motor becerilerini geliştirmek, hayal güçlerini kullanmalarını diğer çocuklarla ekip çalışmasını öğretmek için farklı atölye çalışmaları çok faydalı. Atölye çalışmaları sırasında çocukların hayal gücü desteklendiği gibi konsantrasyonlarına da büyük katkı sağlıyor.Ayrıca ince motor becerilerinin gelişmesine, farklı malzemelerle tanışmak, malzemeleri düzenli ve özenli kullanmayı öğrenmeye kadar pek çok farklı katkı sağlıyor. Çocukların, kendi yaş grupları ile yaptıkları çalışmalar hem sosyalleşmelerini sağlıyor hem biriyle yardımlaşmayı öğrenirken ayrıca bir şey üretmenin keyfine de varıyorlar.

atölye çalışmalarının önemi

Atölye Eğitimi, bütünleşik bir yapı içerisinde fen bilimleri, teknoloji, mühendislik ve matematik alanlarını birleştirerek; gençlerin analitik düşünmelerini, farklı öğrenme grupları ile etkileşimler kurmalarını, takım çalışması becerisi kazanmalarını, bildiklerini güncel olaylar ile ilişkilendirmelerini ve ürünlerini girişimci bir ruhla sunmalarını sağlar. Öğrencilerin keşfederek ve uygulayarak öğrenmelerini hedefleyen Atölye Eğitimi ile fen bilimleri, teknoloji, mühendislik ve matematik becerilerini öğrencilere kazandırmak ve düşündüğünü hayata geçirebilen, yenilikçi, yaratıcı bireyler yetiştirmek amaçlanır.Atölye Eğitimi Neden Önemli;
  • Öğrencileri motive edebilir. Çünkü gerçek hayattan örneklere de uygulanabilir.
  • Çocuklar neden sonuç ilişkisi kurmaya başlarlar.
  • Öğrenciler daha derin, daha detaylı düşünebilirler.
  • Öğrencilerin bireysel çalışma ve takım çalışması becerilerini geliştirir.
  • Atölye Eğitim, ezberci değil sorgulayıcıdır.
  • İletişim becerileri en üst seviyelere çıkabilir.
  • Öğrenciler eleştirel düşünmeyi öğrenirler.
  • Hata yapmanın aslında ne kadar değerli olduklarını görür öğrenciler.
  • Hatalarından ders çıkarıp tecrübeler edinirler.

Bir yanıt yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.