Eğlenerek Robotik Kodlama, Çocuklar için kodlama, kodlamayı öğrenmenin erken öğrenmede sağlayabileceği faydalar hakkında daha fazla şey öğrendiğimiz için popüler hale gelmiştir. Ama bildiğimiz gibi, çocuklar ilgilendiklerinde, meşgul olduklarında ve eğlendiklerinde en iyi şekilde öğrenirler! Öyleyse soru kodlamanın nasıl eğlenceli hale getirileceğidir?

Kodlamayı çocuklar için eğlenceli hale getirmek mümkün mü? Öyleyse, kodlamayı heyecan verici bir şekilde nasıl tanıtırız, bu kodlama yapmak çocuklara nasıl yardımcı olur?

Kodlama eğlenceli midir? İpucu: Cevap evet!

Her aktivite gibi, eğlence de farklı insanlar için farklı anlamlar ifade edebilir. Bu nedenle, bir çocuk futbol oynamayı sevebilir, başka bir çocuk gitar çalmayı tercih edebilir. Bir çocuk hikaye yazmaya bayılırken, diğeri şiir yazmayı sevebilir.

Problem çözme sevgisini geliştirmenin anahtarı, mantık, sayı anlayışı ve dijital okuryazarlık, çocuğunuzun zaten sevdiği aktivitelere kodlamak için gereken bu becerileri bir araya getirmektir!

Kodlama eğlenceli hale getirmek için nasıl

Çocuğun eğitim ihtiyaçları önemlidir ve bir şeyi eğitmekle eğlenceli kılmak arasındaki dengeyi bulmak her zaman kolay değildir.

Kodlamayı eğlenceli hale getirme konusunda çalışırken göz önünde bulundurulması gereken en önemli şey, çocuğun ilgisini takip etmek ve ardından bu ilgiyi sizin yararınıza kullanmaktır.

Çocuklar için kodlamayı eğlenceli hale getirmenin birçok farklı yolu vardır. Oyuncakları kodlamak, Oyunları kodlamak, etkinlikler ve uygulamalar ve bilgisayar programcılığı hakkında kitap okumak. Aşağıda kodlamanın nasıl eğlenceli hale getirileceği konusunda bazı harika fikirler bulacaksınız.

iz atölye iletişim

Eğitim kurumları için mekan özgü atölye çözümleri için bizleri arayın. Atölyeler için mobilya ve ekipman çözümlerinin yanı sıra öğrenci ve eğitmen eğitimleri içinde izlere ulaşabilirsiniz.
Telefon: 0545 834 9353
Mail : bilgi@izatolye.com

neden biz

İz Atölye eğitim kurumlarının ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda atölye çalışmaları yapmakta ve atölyeler için sarf malzeme temin imkanı sağlamaktadır. Böylelikle çocukların eğitimlerinin önemli bir yanını teşkil etmesi gereken el ve zihin koordinasyonu tam, eksiksiz sağlanmaktadır.Çocukları artık sadece oyuncaklara ya da bilgisayara veya televizyonun karşısına hapsetmek doğru değil. Motor becerilerini geliştirmek, hayal güçlerini kullanmalarını diğer çocuklarla ekip çalışmasını öğretmek için farklı atölye çalışmaları çok faydalı. Atölye çalışmaları sırasında çocukların hayal gücü desteklendiği gibi konsantrasyonlarına da büyük katkı sağlıyor.Ayrıca ince motor becerilerinin gelişmesine, farklı malzemelerle tanışmak, malzemeleri düzenli ve özenli kullanmayı öğrenmeye kadar pek çok farklı katkı sağlıyor. Çocukların, kendi yaş grupları ile yaptıkları çalışmalar hem sosyalleşmelerini sağlıyor hem biriyle yardımlaşmayı öğrenirken ayrıca bir şey üretmenin keyfine de varıyorlar.

atölye çalışmalarının önemi

Atölye Eğitimi, bütünleşik bir yapı içerisinde fen bilimleri, teknoloji, mühendislik ve matematik alanlarını birleştirerek; gençlerin analitik düşünmelerini, farklı öğrenme grupları ile etkileşimler kurmalarını, takım çalışması becerisi kazanmalarını, bildiklerini güncel olaylar ile ilişkilendirmelerini ve ürünlerini girişimci bir ruhla sunmalarını sağlar. Öğrencilerin keşfederek ve uygulayarak öğrenmelerini hedefleyen Atölye Eğitimi ile fen bilimleri, teknoloji, mühendislik ve matematik becerilerini öğrencilere kazandırmak ve düşündüğünü hayata geçirebilen, yenilikçi, yaratıcı bireyler yetiştirmek amaçlanır.Atölye Eğitimi Neden Önemli;
  • Öğrencileri motive edebilir. Çünkü gerçek hayattan örneklere de uygulanabilir.
  • Çocuklar neden sonuç ilişkisi kurmaya başlarlar.
  • Öğrenciler daha derin, daha detaylı düşünebilirler.
  • Öğrencilerin bireysel çalışma ve takım çalışması becerilerini geliştirir.
  • Atölye Eğitim, ezberci değil sorgulayıcıdır.
  • İletişim becerileri en üst seviyelere çıkabilir.
  • Öğrenciler eleştirel düşünmeyi öğrenirler.
  • Hata yapmanın aslında ne kadar değerli olduklarını görür öğrenciler.
  • Hatalarından ders çıkarıp tecrübeler edinirler.

Bir yanıt yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.