Okul Öncesinde Kodlama Eğitimi; Kodlama öğrenimi çocuklar için çok önemli. Ama çocuğunuzu kodlamaya nasıl başlatabileceğinizi bilmiyor musunuz? Ya da çocuğumun kodlama öğrenmesini istiyorum ama küçük yaştaki çocuğumun şimdiden bilgisayar başında oturmasını istemiyorum mu diyorsunuz? O zaman bu içerik tam size göre. Gelin evdeki birkaç malzemeyi kullanarak çocuklara kodlama öğretmeye nasıl başlayabileceğimizi birlikte keşfedelim.

 

Kodlama bir oyuna benzer. Kodlama hazırlık etkinlikleri yapmak için bilgisayarınızın olmasına gerek yok. Zemin veya eski masa örtüsü, renkli bant, karton, kalem, çocuğunuzun oyuncakları, hikaye kitapları ve tabii ki çocuğunuzun hayal gücünü kullanarak çocuğunuza kodlama öğretmeye başlayabilirsiniz.

 

İlk olarak zemin üzerine veya masanızın üzerine bant yardımıyla eşit büyüklüklerde kareler oluşturabilirsiniz. Eğer bu yöntemi büyük düz bir plastik masa örtüsü üzerine uygularsanız etkinliğinizi istediğiniz yere taşıyabilir, istediğiniz yerde rahatlıkla uygulama fırsatı bulabilirsiniz.

 

Çocuğunuzla sevdiğiniz bir hikayeyi seçerek bu hikayeye uygun olarak karelerden oluşan örtünüzün üzerine lego ve tahta bloklarla engeller oluşturabilir ya da oyun hamurlarından hikayedeki karakterleri oluşturarak çocuğunuzla bu hikayeyi adım adım canlandırabilirsiniz.

 

Karelerin boyutuna uygun oklar oluşturun ve çocuğunuzdan karakterin geçtiği her kareye bu oklardan koymasını isteyin. Böylece çocuğunuzun dikkatini her hareketin aşama aşama yapıldığına çekebilirsiniz. Düz oklar ileriye gitmeleri gerektiğini, sağ veya sol okları dönmeleri gerektiğini ve çift ok zıplamaları gerektiğini gösterir.

 

Okların kullanılması çocukların hareketlerin başlangıç ve bitiş noktaları olduğuna da dikkat etmelerini sağlar.

 

Örneğin, çocuğunuz “Zencefilli Kurabiye Adam” hikayesini keşfetmeyi seçerse, hikayedeki zencefilli kurabiye adamın gittiği yerleri bloklarla, zencefilli kurabiye adamı temsil edecek figürü ve diğer karakterleri oyun hamuruyla oluşturabilirsiniz. Zencefilli Kurabiye Adam hikayesi bir kulübede başlıyor, sonra bir patikadan bir tarlaya inip ormana doğru ilerliyor. En sonunda tilkiyle karşılaştığı bir dereye varıyor.

 

Çocuklar sevdikleri bu gibi hikayeleri yeniden canlandırabilir ya da kendi hikayelerini oluşturmak için karakterler ve farklı engeller oluşturabilirler. Böylece, bilgisayar üzerinde kodlama yapmadan önce somut bir şekilde kodlama deneyimi edinebilirler.

 

Ayrıca eğer kodlamaya hazırlık etkinliklerini çeşitlendirmek isterseniz örtü üzerindeki kareleri çocuğunuz büyüklüğünde yapabilirsiniz. Böylece çocuğunuz hikayelerin başkahramanı olarak her hareketin adım adım gerçekleştiğini daha iyi görebilme fırsatı bulabilir.

 

iz atölye iletişim

Eğitim kurumları için mekan özgü atölye çözümleri için bizleri arayın. Atölyeler için mobilya ve ekipman çözümlerinin yanı sıra öğrenci ve eğitmen eğitimleri içinde izlere ulaşabilirsiniz.
Telefon: 0545 834 9353
Mail : bilgi@izatolye.com

neden biz

İz Atölye eğitim kurumlarının ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda atölye çalışmaları yapmakta ve atölyeler için sarf malzeme temin imkanı sağlamaktadır. Böylelikle çocukların eğitimlerinin önemli bir yanını teşkil etmesi gereken el ve zihin koordinasyonu tam, eksiksiz sağlanmaktadır.Çocukları artık sadece oyuncaklara ya da bilgisayara veya televizyonun karşısına hapsetmek doğru değil. Motor becerilerini geliştirmek, hayal güçlerini kullanmalarını diğer çocuklarla ekip çalışmasını öğretmek için farklı atölye çalışmaları çok faydalı. Atölye çalışmaları sırasında çocukların hayal gücü desteklendiği gibi konsantrasyonlarına da büyük katkı sağlıyor.Ayrıca ince motor becerilerinin gelişmesine, farklı malzemelerle tanışmak, malzemeleri düzenli ve özenli kullanmayı öğrenmeye kadar pek çok farklı katkı sağlıyor. Çocukların, kendi yaş grupları ile yaptıkları çalışmalar hem sosyalleşmelerini sağlıyor hem biriyle yardımlaşmayı öğrenirken ayrıca bir şey üretmenin keyfine de varıyorlar.

atölye çalışmalarının önemi

Atölye Eğitimi, bütünleşik bir yapı içerisinde fen bilimleri, teknoloji, mühendislik ve matematik alanlarını birleştirerek; gençlerin analitik düşünmelerini, farklı öğrenme grupları ile etkileşimler kurmalarını, takım çalışması becerisi kazanmalarını, bildiklerini güncel olaylar ile ilişkilendirmelerini ve ürünlerini girişimci bir ruhla sunmalarını sağlar. Öğrencilerin keşfederek ve uygulayarak öğrenmelerini hedefleyen Atölye Eğitimi ile fen bilimleri, teknoloji, mühendislik ve matematik becerilerini öğrencilere kazandırmak ve düşündüğünü hayata geçirebilen, yenilikçi, yaratıcı bireyler yetiştirmek amaçlanır.Atölye Eğitimi Neden Önemli;
  • Öğrencileri motive edebilir. Çünkü gerçek hayattan örneklere de uygulanabilir.
  • Çocuklar neden sonuç ilişkisi kurmaya başlarlar.
  • Öğrenciler daha derin, daha detaylı düşünebilirler.
  • Öğrencilerin bireysel çalışma ve takım çalışması becerilerini geliştirir.
  • Atölye Eğitim, ezberci değil sorgulayıcıdır.
  • İletişim becerileri en üst seviyelere çıkabilir.
  • Öğrenciler eleştirel düşünmeyi öğrenirler.
  • Hata yapmanın aslında ne kadar değerli olduklarını görür öğrenciler.
  • Hatalarından ders çıkarıp tecrübeler edinirler.