Ahşap Atölyesi Ders Planı; Temel marangozluk atölyesi geleneksel teknik ve uygulamaları içeren giriş seviyesinde bir atölyedir.

Bu atölye çalışmasını marangozluğa ilgi duyan, kendi mobilyalarını yapmak, eski eşyaları dönüştürmek ve tekrar kullanıma kazandırmak, bahçesinde, çiftliğinde, kolektif şehir bahçelerinde ahşapla ilgili ihtiyaçları karşılamak isteyen, belki de ileride kendi evini kendi elleriyle yapmayı hayal eden kişilere temel bilgi ve becerileri kazandırmak amacıyla hazırladık.

Kazanımlar

  • Ahşap oyuncaklar çocukların zihinsel ve motor gelişimleri konusunda en etkin kullanılan oyuncaklar kategorisinde yer almaktadır.
  • Katılımcılar, anlatılan konuları görerek ve uygulayarak öğrendikleri için dersler daha kolay algılanmaktadır.
  • Katılımcıların kendi emekleri ile yaptıkları ürünler ortaya çıkması nedeniyle derse katılımları daha etkin olur.
  • Katılımcıların ders içindeki bireysel katılımları artar.
  • Özellikle çocuk ve rehabilitasyon ihtiyacı olan bireylerin psiko-motor gelişimlerine katkı sağlanır.
  • El göz koordinasyonunu ve dikkati artar.
Modül NoModül AdıModül Süresi ( Dk)
1Elde Rendeleme30
2Elde Delik Delme30
3Elde Şekillendirme20
4Elde Birleştirme60
5Makinede Rendeleme30
6Makinede Kesme30
7Makinede Delik Delme30
8Makinede Şekillendirme30
9Elde Kesme30
10Makinede Birleştirme30
11Geometrik Çizimler30
12Görünüş Çıkarma
13Ahşapta Ölçekler ve Ölçümlendirme30
14Ahşap Birleştirmeler30
15Yüzey Oyma60
16Dekupe Oyma60
17Tabii Şekil Oyma60

Bu planlama sadece örneklendirme amaçlıdır. Eğitim kurumları kendi yapıları içerisinde faydalı gördükleri şekilde ekleme ve çıkarma yapabilirler.

iz atölye iletişim

Eğitim kurumları için mekan özgü atölye çözümleri için bizleri arayın. Atölyeler için mobilya ve ekipman çözümlerinin yanı sıra öğrenci ve eğitmen eğitimleri içinde izlere ulaşabilirsiniz.
Telefon: 0545 834 9353
Mail : bilgi@izatolye.com

neden biz

İz Atölye eğitim kurumlarının ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda atölye çalışmaları yapmakta ve atölyeler için sarf malzeme temin imkanı sağlamaktadır. Böylelikle çocukların eğitimlerinin önemli bir yanını teşkil etmesi gereken el ve zihin koordinasyonu tam, eksiksiz sağlanmaktadır.Çocukları artık sadece oyuncaklara ya da bilgisayara veya televizyonun karşısına hapsetmek doğru değil. Motor becerilerini geliştirmek, hayal güçlerini kullanmalarını diğer çocuklarla ekip çalışmasını öğretmek için farklı atölye çalışmaları çok faydalı. Atölye çalışmaları sırasında çocukların hayal gücü desteklendiği gibi konsantrasyonlarına da büyük katkı sağlıyor.Ayrıca ince motor becerilerinin gelişmesine, farklı malzemelerle tanışmak, malzemeleri düzenli ve özenli kullanmayı öğrenmeye kadar pek çok farklı katkı sağlıyor. Çocukların, kendi yaş grupları ile yaptıkları çalışmalar hem sosyalleşmelerini sağlıyor hem biriyle yardımlaşmayı öğrenirken ayrıca bir şey üretmenin keyfine de varıyorlar.

atölye çalışmalarının önemi

Atölye Eğitimi, bütünleşik bir yapı içerisinde fen bilimleri, teknoloji, mühendislik ve matematik alanlarını birleştirerek; gençlerin analitik düşünmelerini, farklı öğrenme grupları ile etkileşimler kurmalarını, takım çalışması becerisi kazanmalarını, bildiklerini güncel olaylar ile ilişkilendirmelerini ve ürünlerini girişimci bir ruhla sunmalarını sağlar. Öğrencilerin keşfederek ve uygulayarak öğrenmelerini hedefleyen Atölye Eğitimi ile fen bilimleri, teknoloji, mühendislik ve matematik becerilerini öğrencilere kazandırmak ve düşündüğünü hayata geçirebilen, yenilikçi, yaratıcı bireyler yetiştirmek amaçlanır.Atölye Eğitimi Neden Önemli;
  • Öğrencileri motive edebilir. Çünkü gerçek hayattan örneklere de uygulanabilir.
  • Çocuklar neden sonuç ilişkisi kurmaya başlarlar.
  • Öğrenciler daha derin, daha detaylı düşünebilirler.
  • Öğrencilerin bireysel çalışma ve takım çalışması becerilerini geliştirir.
  • Atölye Eğitim, ezberci değil sorgulayıcıdır.
  • İletişim becerileri en üst seviyelere çıkabilir.
  • Öğrenciler eleştirel düşünmeyi öğrenirler.
  • Hata yapmanın aslında ne kadar değerli olduklarını görür öğrenciler.
  • Hatalarından ders çıkarıp tecrübeler edinirler.

Bir yanıt yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.