Akuaponik Ekoloji Atölyesi; Akuaponik basit bir anlatımla topraksız tarım ile akua-kültürün birleşmiş halidir. Balıkların dışkıları bitkiler için organik bir besin sağlar, gelişen bitkiler kökleri vasıtasıyla bu organik atıkları sudan aldıklarından balığın suyundaki kirlenmeyi önlemiş olurlar, yani doğal bir filtre görevi görürler.

 

Doğadaki Müthiş Ekosistem

  1. Balık bitkiye organik besin sağlar,
  2. Bitki de balığın suyunu temizler.

 

Faydalı Bakteriler

Sistemde üçüncü bir oyuncu vardır o da faydalı bakteriler diye adlandırdığımız ve balığın dışkısındaki amonyağı önce nitrite sonra da nitriti nitrata çevirerek bitkilerin kullanabileceği besin formuna dönüştüren bakterilerdir. Sistemde hayati öneme sahiptirler. Suda kendiliğinden oluşurlar, yerleşebilecekleri bir ortam bulduklarında hızla çoğalırlar.

 

AquaGarden’da bakteri yatağı dediğimiz haznede elyaf ve süngerin gözeneklerine yerleşirler ve buradan geçen sudaki amonyağı önce nitrite sonra nitrata çevirirler.

Akuaponik Atölyesi
Akuaponik Atölyesi

 

Hidroponik Tarım Yöntemi

Hidroponik sistemde toprak kullanılmaz, bitkilerin kökleri direk su ile temas halindedir ve bitkiler insan eli ile hazırlanan suya karıştırılan ve bitki besini denilen kimyasal karışımlarla beslenir.

Kullanılan su periyodik olarak değiştirilmek zorundadır çünkü verilen kimyasallar bir süre sonra suda birikmeye başlar ve uygun bir yere atılmak zorundadır.

 

Akuaponik Tarım Yöntemi

  • Akuaponik sistemde de toprak kullanılmaz, bitkilerin kökleri direk su ile temas halindedir ve bu su balıkların beslendiği bir tanktan gelir, hidroponik sistemdeki gibi kimyasal karışımlara ihtiyaç duyulmaz.
  • Kullanılan su periyodik olarak değiştirilmek zorunda değildir, sadece buharlaşan su yerine taze su eklenir.
  • Akuaponik sistem en az su kullanılan tarım yöntemidir, topraklı tarımın yaklaşık onda biri kadar su kullanılır.
  • Kimyasal kullanılmasına gerek kalmadığı için hem doğayı kirletmez hem de organik besin yetiştirilir.
  • Su miktarını ayarlamak zorunda kalınmaz.

 

iz atölye iletişim

Eğitim kurumları için mekan özgü atölye çözümleri için bizleri arayın. Atölyeler için mobilya ve ekipman çözümlerinin yanı sıra öğrenci ve eğitmen eğitimleri içinde izlere ulaşabilirsiniz.
Telefon: 0545 834 9353
Mail : bilgi@izatolye.com

neden biz

İz Atölye eğitim kurumlarının ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda atölye çalışmaları yapmakta ve atölyeler için sarf malzeme temin imkanı sağlamaktadır. Böylelikle çocukların eğitimlerinin önemli bir yanını teşkil etmesi gereken el ve zihin koordinasyonu tam, eksiksiz sağlanmaktadır.Çocukları artık sadece oyuncaklara ya da bilgisayara veya televizyonun karşısına hapsetmek doğru değil. Motor becerilerini geliştirmek, hayal güçlerini kullanmalarını diğer çocuklarla ekip çalışmasını öğretmek için farklı atölye çalışmaları çok faydalı. Atölye çalışmaları sırasında çocukların hayal gücü desteklendiği gibi konsantrasyonlarına da büyük katkı sağlıyor.Ayrıca ince motor becerilerinin gelişmesine, farklı malzemelerle tanışmak, malzemeleri düzenli ve özenli kullanmayı öğrenmeye kadar pek çok farklı katkı sağlıyor. Çocukların, kendi yaş grupları ile yaptıkları çalışmalar hem sosyalleşmelerini sağlıyor hem biriyle yardımlaşmayı öğrenirken ayrıca bir şey üretmenin keyfine de varıyorlar.

atölye çalışmalarının önemi

Atölye Eğitimi, bütünleşik bir yapı içerisinde fen bilimleri, teknoloji, mühendislik ve matematik alanlarını birleştirerek; gençlerin analitik düşünmelerini, farklı öğrenme grupları ile etkileşimler kurmalarını, takım çalışması becerisi kazanmalarını, bildiklerini güncel olaylar ile ilişkilendirmelerini ve ürünlerini girişimci bir ruhla sunmalarını sağlar. Öğrencilerin keşfederek ve uygulayarak öğrenmelerini hedefleyen Atölye Eğitimi ile fen bilimleri, teknoloji, mühendislik ve matematik becerilerini öğrencilere kazandırmak ve düşündüğünü hayata geçirebilen, yenilikçi, yaratıcı bireyler yetiştirmek amaçlanır.Atölye Eğitimi Neden Önemli;
  • Öğrencileri motive edebilir. Çünkü gerçek hayattan örneklere de uygulanabilir.
  • Çocuklar neden sonuç ilişkisi kurmaya başlarlar.
  • Öğrenciler daha derin, daha detaylı düşünebilirler.
  • Öğrencilerin bireysel çalışma ve takım çalışması becerilerini geliştirir.
  • Atölye Eğitim, ezberci değil sorgulayıcıdır.
  • İletişim becerileri en üst seviyelere çıkabilir.
  • Öğrenciler eleştirel düşünmeyi öğrenirler.
  • Hata yapmanın aslında ne kadar değerli olduklarını görür öğrenciler.
  • Hatalarından ders çıkarıp tecrübeler edinirler.