Kodlama Atölyesi; Günümüz teknoloji devri. Önümüzdeki 50 yıl içinde, bugün geçerli olan pek çok mesleğin artık işlevini kaybetmiş olacağını biliyoruz. Kodlama okullara girerse şüphesiz bu ders sayesinde öğrenciler yeni bir iş alanına da sahip olmuş olacak. Öğrenciler bu alanla ilgili daha fazla bilgiye sahip olabilecek ve istedikleri takdirde ise kendilerini bu alanda yetiştirebilecekler. Bununla birlikte ülkemizin teknoloji ve gelişmelere ayak uydurması sağlanabilir.
İhtiyaç duyulan her türlü veriye hızlı bir şekilde erişim imkanı sağlayan bilgi ve iletişim teknolojilerinin, günlük yaşamın vazgeçilemeyecek bir unsuru haline geldiğine işaret eden Gençoğlu, “Günümüzün çocukları, teknolojinin çevrelediği bir dünyaya gözlerini açmakta ve doğdukları anda bu teknoloji ile tanışmaktadırlar. Öğrencilerimiz hayatının hemen her noktasında teknoloji ile iç içe bir yaşam sürmektedir.” değerlendirmesini yaptı.
Önerilen eğitim ve etkinlikler; çocukları bilim heyecanıyla en doğru yaşta tanıştıran, fen bilgisi, teknoloji ve mühendislik temellerinin, robotik ve kodlama ile birleştirmektedir.
Sevgi: Bilimi soyut bir kavram olmaktan kurtarır, elle tutulur, heyecan verici bir araca dönüştürür.
Öz güven: Bilimi gerçek hayata ait problemleri çözmek için kullanmalarını sağlayarak merak etmeyi, çözüm bulmayı öğretir, soru sorma ve özgüven kazandırır.
Heyecan: Mühendislik, teknoloji ve kodlama ile ilgili deneyim ve keşifler yaşayarak bilimden heyecan duymalarını sağlar.
Kolaylık: Bilimsel uzmanlık gerektirmeden çocukların bilimin heyecanıyla buluşmasını sağlar.
Özgürlük: Tümüyle planlanmış bir program veya özgün fikirlerle şekillenen bir platformdur.
Bütünsellik: Çocukların gerçek dünya ile sanal dünya arasında köprüler kurmalarına olanak tanır.
iz atölye iletişim
neden biz
atölye çalışmalarının önemi