Kodlama Atölyesi; Günümüz teknoloji devri. Önümüzdeki 50 yıl içinde, bugün geçerli olan pek çok mesleğin artık işlevini kaybetmiş olacağını biliyoruz. Kodlama okullara girerse şüphesiz bu ders sayesinde öğrenciler yeni bir iş alanına da sahip olmuş olacak. Öğrenciler bu alanla ilgili daha fazla bilgiye sahip olabilecek ve istedikleri takdirde ise kendilerini bu alanda yetiştirebilecekler. Bununla birlikte ülkemizin teknoloji ve gelişmelere ayak uydurması sağlanabilir.

İhtiyaç duyulan her türlü veriye hızlı bir şekilde erişim imkanı sağlayan bilgi ve iletişim teknolojilerinin, günlük yaşamın vazgeçilemeyecek bir unsuru haline geldiğine işaret eden Gençoğlu, “Günümüzün çocukları, teknolojinin çevrelediği bir dünyaya gözlerini açmakta ve doğdukları anda bu teknoloji ile tanışmaktadırlar. Öğrencilerimiz hayatının hemen her noktasında teknoloji ile iç içe bir yaşam sürmektedir.” değerlendirmesini yaptı.

Önerilen eğitim ve etkinlikler; çocukları bilim heyecanıyla en doğru yaşta tanıştıran, fen bilgisi, teknoloji ve mühendislik temellerinin, robotik ve kodlama ile birleştirmektedir.

Sevgi: Bilimi soyut bir kavram olmaktan kurtarır, elle tutulur, heyecan verici bir araca dönüştürür.

Öz güven: Bilimi gerçek hayata ait problemleri çözmek için kullanmalarını sağlayarak merak etmeyi, çözüm bulmayı öğretir, soru sorma ve özgüven kazandırır.

Heyecan: Mühendislik, teknoloji ve kodlama ile ilgili deneyim ve keşifler yaşayarak bilimden heyecan duymalarını sağlar.

Kolaylık: Bilimsel uzmanlık gerektirmeden çocukların bilimin heyecanıyla buluşmasını sağlar.

Özgürlük: Tümüyle planlanmış bir program veya özgün fikirlerle şekillenen bir platformdur.

Bütünsellik: Çocukların gerçek dünya ile sanal dünya arasında köprüler kurmalarına olanak tanır.

iz atölye iletişim

Eğitim kurumları için mekan özgü atölye çözümleri için bizleri arayın. Atölyeler için mobilya ve ekipman çözümlerinin yanı sıra öğrenci ve eğitmen eğitimleri içinde izlere ulaşabilirsiniz.
Telefon: 0545 834 9353
Mail : bilgi@izatolye.com

neden biz

İz Atölye eğitim kurumlarının ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda atölye çalışmaları yapmakta ve atölyeler için sarf malzeme temin imkanı sağlamaktadır. Böylelikle çocukların eğitimlerinin önemli bir yanını teşkil etmesi gereken el ve zihin koordinasyonu tam, eksiksiz sağlanmaktadır.Çocukları artık sadece oyuncaklara ya da bilgisayara veya televizyonun karşısına hapsetmek doğru değil. Motor becerilerini geliştirmek, hayal güçlerini kullanmalarını diğer çocuklarla ekip çalışmasını öğretmek için farklı atölye çalışmaları çok faydalı. Atölye çalışmaları sırasında çocukların hayal gücü desteklendiği gibi konsantrasyonlarına da büyük katkı sağlıyor.Ayrıca ince motor becerilerinin gelişmesine, farklı malzemelerle tanışmak, malzemeleri düzenli ve özenli kullanmayı öğrenmeye kadar pek çok farklı katkı sağlıyor. Çocukların, kendi yaş grupları ile yaptıkları çalışmalar hem sosyalleşmelerini sağlıyor hem biriyle yardımlaşmayı öğrenirken ayrıca bir şey üretmenin keyfine de varıyorlar.

atölye çalışmalarının önemi

Atölye Eğitimi, bütünleşik bir yapı içerisinde fen bilimleri, teknoloji, mühendislik ve matematik alanlarını birleştirerek; gençlerin analitik düşünmelerini, farklı öğrenme grupları ile etkileşimler kurmalarını, takım çalışması becerisi kazanmalarını, bildiklerini güncel olaylar ile ilişkilendirmelerini ve ürünlerini girişimci bir ruhla sunmalarını sağlar. Öğrencilerin keşfederek ve uygulayarak öğrenmelerini hedefleyen Atölye Eğitimi ile fen bilimleri, teknoloji, mühendislik ve matematik becerilerini öğrencilere kazandırmak ve düşündüğünü hayata geçirebilen, yenilikçi, yaratıcı bireyler yetiştirmek amaçlanır.Atölye Eğitimi Neden Önemli;
  • Öğrencileri motive edebilir. Çünkü gerçek hayattan örneklere de uygulanabilir.
  • Çocuklar neden sonuç ilişkisi kurmaya başlarlar.
  • Öğrenciler daha derin, daha detaylı düşünebilirler.
  • Öğrencilerin bireysel çalışma ve takım çalışması becerilerini geliştirir.
  • Atölye Eğitim, ezberci değil sorgulayıcıdır.
  • İletişim becerileri en üst seviyelere çıkabilir.
  • Öğrenciler eleştirel düşünmeyi öğrenirler.
  • Hata yapmanın aslında ne kadar değerli olduklarını görür öğrenciler.
  • Hatalarından ders çıkarıp tecrübeler edinirler.

Bir yanıt yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.