Robotik Atölyesi; Robotik; bilgisayar, yazılım, makine ve denetim birimleri ile birlikte uzay bilimlerini de içine alan ortak bir emek harcama alanıdır. Birçok mühendislik disiplinin bir araya gelmesiyle birlikte ortaya çıkmaktadır. Şu sebeple robotik alanında belli koşullara nazaran çalışabilmesi, mekanizmaların tasarlanması, bunların kontrollerinin gerçekleştirilmesi için elektronik donanımların eklenmesi ve dijital ortamda kontrollerinin sağlanması için birçok mühendislik branşının bir arada emek harcaması gerekmektedir.

 

Robotlar ise sensörleri yardımıyla çevresini algılayan, almış olduğu bu girdileri yorumlayarak sonuçlar üreten ve bu neticeleri çıktı olarak verebilen aygıtlardır. Bu da bizlere göstermektedir ki günümüzdeki birçok iş ve işlemler robotların doğru bir halde tasarlanıp kodlanması yardımıyla gerçekleştirilebilir. Şu sebeple insanlarda haiz olduğu duyular yardımıyla çevresindeki detayları alıp, beyni yardımıyla bu tarz şeyleri işleyip sonrasında organları kullanarak neticelerini dışarıya aktarmaktadır.

Robotik Atölyesi Kodlama Nedir?

Robotik biliminde meydana gelen gelişmeler, bu alana yönelik meydana getirilen yatırımları ve teşvikleri de artırmıştır. Geleceğin teknolojisi olarak görülmesinden kaynaklı olarak hem devletler hem de büyük kurumsal firmalar tarafınca bu alana birçok destek verilmektedir. Devletimizde de bu alanda birçok okulda kodlama ve robotik eğitimi verilmeye başlanmıştır. Yurtdışında popüler olan ve adını İngilizce kökenli kelimelerin baş harflerinden alan STEM adındaki eğitim programları da devletimizde yaygınlaşmaya adım atmıştır. Peki, nedir bu STEM? STEM, belirttiğimiz benzer biçimde İngilizce kökenli kelimeler olan Science (Fen), Technology (Teknoloji), Engineering (Mühendislik) ve Mathematics (Matematik) kelimelerini baş harfleridir ve bu alanlarda eğitim programlarına haizdir. Bu eğitim programları yardımıyla çocuklar, analitik düşünme kabiliyetlerini geliştirirken bu alanlara da daha fazlaca ilgi duymaya başlamaktadırlar.

 

Robotik eğitimleri, evlatların motor kabiliyetlerinin gelişmesine ve mekanik düzeneklerin emek harcama prensiplerini öğrenmelerine destek olmaktadır. Bu yeteneklerin daha keyifli bir halde öğrenilmesi içinse birçok şirket tarafınca robotik setler üretilmektedir. Bu setler yardımıyla çocuklar, bu kabiliyetleri keyifli bir halde zaman geçirerek edinirler ve geliştirirler.

 

Ek olarak bu setler, evlatların bir tek motor becerilerini ve mekanik kabiliyetlerini geliştirmemektedir. Evlatların haiz olduğu bu setler, programlanabilir olmaları sebebiyle evlatların algoritma mantığını da kavramalarını sağlamaktadır. Algoritma, bir problemin çözümü için lüzumlu olan adımları belirten bir terimdir. Bunu öğrenen ve geliştiren çocuklarsa, hayatlarında karşılaştıkları her mesele için çözüm üretebilme becerisini elde etmiş anlamına gelir.

Robotik Eğitimi için Tavsiyeler

Günümüzde web üstünde her mevzuda sayısız kaynak bulmak mümkündür. Fakat kodlama mevzusunda her şeyden daha fazlaca kaynak bulabilirsiniz. Şu sebeple bilgisayarın ve webin yaygınlaşması ile birlikte günümüzde de bu alanda yaşanmış olan gelişmeler, kodlamanın ve robotiğin önemini ortaya çıkarmıştır. Bu alanda hizmet veren yada çalışan kişilerin hazırladığı bloglar, klavuzlar ve eğitim setleri yardımıyla de kaynaklar her geçen gün daha da artmaktadır. Hobi olarak bile birçok kişinin öğrendiği kodlama ve robotik, bir tek videoların izlenmesi ile bile öğrenilebilmektedir.

 

iz atölye iletişim

Eğitim kurumları için mekan özgü atölye çözümleri için bizleri arayın. Atölyeler için mobilya ve ekipman çözümlerinin yanı sıra öğrenci ve eğitmen eğitimleri içinde izlere ulaşabilirsiniz.
Telefon: 0545 834 9353
Mail : bilgi@izatolye.com

neden biz

İz Atölye eğitim kurumlarının ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda atölye çalışmaları yapmakta ve atölyeler için sarf malzeme temin imkanı sağlamaktadır. Böylelikle çocukların eğitimlerinin önemli bir yanını teşkil etmesi gereken el ve zihin koordinasyonu tam, eksiksiz sağlanmaktadır.Çocukları artık sadece oyuncaklara ya da bilgisayara veya televizyonun karşısına hapsetmek doğru değil. Motor becerilerini geliştirmek, hayal güçlerini kullanmalarını diğer çocuklarla ekip çalışmasını öğretmek için farklı atölye çalışmaları çok faydalı. Atölye çalışmaları sırasında çocukların hayal gücü desteklendiği gibi konsantrasyonlarına da büyük katkı sağlıyor.Ayrıca ince motor becerilerinin gelişmesine, farklı malzemelerle tanışmak, malzemeleri düzenli ve özenli kullanmayı öğrenmeye kadar pek çok farklı katkı sağlıyor. Çocukların, kendi yaş grupları ile yaptıkları çalışmalar hem sosyalleşmelerini sağlıyor hem biriyle yardımlaşmayı öğrenirken ayrıca bir şey üretmenin keyfine de varıyorlar.

atölye çalışmalarının önemi

Atölye Eğitimi, bütünleşik bir yapı içerisinde fen bilimleri, teknoloji, mühendislik ve matematik alanlarını birleştirerek; gençlerin analitik düşünmelerini, farklı öğrenme grupları ile etkileşimler kurmalarını, takım çalışması becerisi kazanmalarını, bildiklerini güncel olaylar ile ilişkilendirmelerini ve ürünlerini girişimci bir ruhla sunmalarını sağlar. Öğrencilerin keşfederek ve uygulayarak öğrenmelerini hedefleyen Atölye Eğitimi ile fen bilimleri, teknoloji, mühendislik ve matematik becerilerini öğrencilere kazandırmak ve düşündüğünü hayata geçirebilen, yenilikçi, yaratıcı bireyler yetiştirmek amaçlanır.Atölye Eğitimi Neden Önemli;
  • Öğrencileri motive edebilir. Çünkü gerçek hayattan örneklere de uygulanabilir.
  • Çocuklar neden sonuç ilişkisi kurmaya başlarlar.
  • Öğrenciler daha derin, daha detaylı düşünebilirler.
  • Öğrencilerin bireysel çalışma ve takım çalışması becerilerini geliştirir.
  • Atölye Eğitim, ezberci değil sorgulayıcıdır.
  • İletişim becerileri en üst seviyelere çıkabilir.
  • Öğrenciler eleştirel düşünmeyi öğrenirler.
  • Hata yapmanın aslında ne kadar değerli olduklarını görür öğrenciler.
  • Hatalarından ders çıkarıp tecrübeler edinirler.