Ahşap Atölyesi, okul, kulüp, oyun grupları ve avmlerinde düzenlemiş olduğu etkinliklerde ahşabı çocuklarla bir araya getiriyor. Birbirinden keyifli bu etkinliklerde çocuklar son aşama naturel bir araç-gereç olan ahşabı kullanarak, otomobil, tayyare, ördek, fil, köpek, kedi ve zürafa benzer biçimde çeşitli oyuncaklar yapıyor.
Çocuklar ahşaptan yaptıkları bu oyuncaklarla zekalarını, yaratıcılıkları, hayal güçlerini ve el becerilerini geliştirirken keyifli bir günde geçirmiş oluyor.
Türkiye’nin en donanımlı Ahşap Atölyesi’ni öğrencilerimizle buluşturduk. Atölye çalışmalarımız, 7-14 yaş talebe gruplarındaki ufaklıklara organik yarı yapılandırılmış ya da yapılandırılmamış natürel araç-gereç ile doğayı ve ağacı sevdirmeyi, matematiksel düşünme kabiliyetlerini, hayal gücü gelişimlerini arttırmayı hedefler.
Çocuklarımıza bu atölye ortamında; geleneksel ve çağıl çizgide programlarımızı uygularken Nuh ve Zekeriya peygamberlerin de mesleği olan mühendislik ve marangozluğun içsel hazzını yaşamayı öğretir. Tamamen naturel ve güvenli bir ortamda kendisi ile baş başa kalan evlatlarımızın kişisel gelişim ve becerilerinin arttırılmasına katkı sağlanır.
AHŞAP ATÖLYESİ KAZANIMLARI
- Organik materyaller ile naturel emek verme ortamı
- Matematik, geometri, fizik ve kimya derslerinin kurallarını uygulama
- Hayal kurma, ifade etme ve çizim
- Analitik düşünceyi geliştirebilme
- Özgüven geliştirme, uygulayabilme
- El becerisini arttırma ve geliştirme
- Ekip emek vermesi oluşturma/yardımlaşma becerisi
- Yapılandırılmamış 3D model oluşturma
- Mevcut bilgiyi projeye aktarma
- Üretkenlik kazanma
- Keyifli bir şekilde iş disiplini oluşturma
- Çevre bilincini ve duyarlılığını arttırma
- Yarışma ve proje mevzularına mekanik, kinetik ve robotik sistemlerle hazırlanabilme.
iz atölye iletişim
neden biz
atölye çalışmalarının önemi