Tasarım Beceri Atölyesi Nedir? Tasarım-Beceri Atölyesi, bilim, sanat, spor ve kültür odaklı etkinlik ve uygulamaların yapıldığı işliklerdir. Hem temel eğitim ve hem de orta öğretim kurumlarında kurulur.

Çocuğun özellikle elini kullanmasını önemseyen ve mesleklerle ilişkilendirilmiş atölyelerde; bilmekten çok tasarlamak ve üretmek önemlidir. Bu atölyeler çocuğun kendisini, kültürünü ve meslekleri, tanımasına katkı sağlayacaktır. Atölyelerde, geleneksel ve çağa özgü beceriler ve tasarım yetileri geliştirilir. Eleştirel ve yaratıcı düşünme, üretkenlik, takım çalışması ve çoklu okuryazarlık becerilerinin kazandırılması için somut mekânlar oluşturulur.

Öğrenme İçeriği

  1. Tasarım- Beceri nedir?
  2. Tasarım ve beceri bir arada ne işe yarar?
  3. Tasarım-Beceri Atölyelerinin amaçları nelerdir?
  4. Tasarım-Beceri Atölyelerinin oluşturulma ilkeleri nelerdir?
  5. Okullarda geleneksel ve çağa özgü hangi Tasarım-Beceri atölyeleri kurulabilir?
  6. Tasarım-Beceri atölyesi örnekleri

Doç. Dr. Erol Duran

1976 yılında Ankara’da doğmuş; Gazi Üniversitesi Temel Eğitim bölümünde 2000 yılında lisans, 2003 yılında yüksek lisans ve 2009 yılında doktorasını tamamlamıştır. 2000-2009 yılları arasında Millî Eğitim bakanlığına bağlı özel ve resmi eğitim kurumlarında ve Bakanlık merkez teşkilatında öğretmenlik, müfredat hazırlama, ders kitabı yazarlığı görevlerini üstlenmiştir.

2009 yılından beri Uşak Üniversitesi Temel Eğitim Bölümde öğretim üyesi olarak çalışmaktadır. Ulusal ve uluslararası on projede yürütücü ve araştırmacı olarak görev yapmıştır. Yazarın ulusal ve uluslararası hakemli dergilerde yayımlanmış toplam 46 makalesi bulunmaktadır. Ulusal ve uluslararası bilimsel toplantılarda sunduğu 40 tebliği bulunmaktadır.

Alanı ile ilgili kitapları ve kitap bölümleri bulunmaktadır. Üç farklı hakemli dergide editör olarak görev yapmıştır. Temel eğitim beceri eğitimi, Temel dil becerileri eğitimi ve çocuk edebiyatı alanında çalışmalar yapmaya devam etmektedir.

iz atölye iletişim

Eğitim kurumları için mekan özgü atölye çözümleri için bizleri arayın. Atölyeler için mobilya ve ekipman çözümlerinin yanı sıra öğrenci ve eğitmen eğitimleri içinde izlere ulaşabilirsiniz.
Telefon: 0545 834 9353
Mail : bilgi@izatolye.com

neden biz

İz Atölye eğitim kurumlarının ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda atölye çalışmaları yapmakta ve atölyeler için sarf malzeme temin imkanı sağlamaktadır. Böylelikle çocukların eğitimlerinin önemli bir yanını teşkil etmesi gereken el ve zihin koordinasyonu tam, eksiksiz sağlanmaktadır.Çocukları artık sadece oyuncaklara ya da bilgisayara veya televizyonun karşısına hapsetmek doğru değil. Motor becerilerini geliştirmek, hayal güçlerini kullanmalarını diğer çocuklarla ekip çalışmasını öğretmek için farklı atölye çalışmaları çok faydalı. Atölye çalışmaları sırasında çocukların hayal gücü desteklendiği gibi konsantrasyonlarına da büyük katkı sağlıyor.Ayrıca ince motor becerilerinin gelişmesine, farklı malzemelerle tanışmak, malzemeleri düzenli ve özenli kullanmayı öğrenmeye kadar pek çok farklı katkı sağlıyor. Çocukların, kendi yaş grupları ile yaptıkları çalışmalar hem sosyalleşmelerini sağlıyor hem biriyle yardımlaşmayı öğrenirken ayrıca bir şey üretmenin keyfine de varıyorlar.

atölye çalışmalarının önemi

Atölye Eğitimi, bütünleşik bir yapı içerisinde fen bilimleri, teknoloji, mühendislik ve matematik alanlarını birleştirerek; gençlerin analitik düşünmelerini, farklı öğrenme grupları ile etkileşimler kurmalarını, takım çalışması becerisi kazanmalarını, bildiklerini güncel olaylar ile ilişkilendirmelerini ve ürünlerini girişimci bir ruhla sunmalarını sağlar. Öğrencilerin keşfederek ve uygulayarak öğrenmelerini hedefleyen Atölye Eğitimi ile fen bilimleri, teknoloji, mühendislik ve matematik becerilerini öğrencilere kazandırmak ve düşündüğünü hayata geçirebilen, yenilikçi, yaratıcı bireyler yetiştirmek amaçlanır.Atölye Eğitimi Neden Önemli;
  • Öğrencileri motive edebilir. Çünkü gerçek hayattan örneklere de uygulanabilir.
  • Çocuklar neden sonuç ilişkisi kurmaya başlarlar.
  • Öğrenciler daha derin, daha detaylı düşünebilirler.
  • Öğrencilerin bireysel çalışma ve takım çalışması becerilerini geliştirir.
  • Atölye Eğitim, ezberci değil sorgulayıcıdır.
  • İletişim becerileri en üst seviyelere çıkabilir.
  • Öğrenciler eleştirel düşünmeyi öğrenirler.
  • Hata yapmanın aslında ne kadar değerli olduklarını görür öğrenciler.
  • Hatalarından ders çıkarıp tecrübeler edinirler.

Bir yanıt yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.