Zenginleştirilmiş Kütüphane ( Z Kütüphane ); Küresel cemiyet ve informasyon çağının istemleri, kütüphaneciliği tekrardan biçimlendirmiş ve değişen teknolojinin kullanımı da günümüz dünyasının ekonomik, kültürel ve kontakt alışkanlıklarında köklü değişimler meydana getirmiştir. Öğrencilere yönelik kütüphane hizmetleri, hiçbir vakit öğrenciler ve onların aileleri için günümüzdeki kadar mühim olmamıştır. Bilgiye erişim ve dünyanın oldukca kültürlü zenginliklerinin yanı sıra, yaşam boyu öğrenme ve okuryazarlık becerileri de toplumların önceliği durumuna gelmiştir.

İçerisinde web hizmeti olan, dijital kitap içerikleri ile ( e-kitap, z-kitap ) zenginleştirilmiş, öğrenciye dilediği vakit destek verecek kütüphaneler diye özetlemek gerekirse özetleyebiliriz… z-Kütüphane olarak tanımlanan, zenginleştirilmiş kütüphane terimi okullarımızda yaşam bulmaya başladı.

Öğrencilere ödev hazırlama, internetten ödev araştırma, printer ile çıkış alma şeklinde işlevsellik yanında kütüphanenin rengarenk albenisi ile klasik kütüphane görünümünden kurtulup öğrencilerin daha oldukca vakit geçirebileceği keyifli mekanlara dönüştürmek amaçlanmıştır. Zenginleştirilmiş Kütüphaneler Mili Ulusal Eğitim Bakanlığı tarafınca da desteklenmekte her devlet okulunun z-kütüphane sahibi olması istenmektedir.

Z-KÜTÜPHANELERİN ÖZELLİKLERİ

  • Bilgiye erişimde fırsat eşitliği
  • Sesli ve elektronik kitaplar
  • Çağıl ve güzel duyu tasarım
  • Pedagojik uygunluk
  • Taşınabilir raflar
  • Ahşap ve kumaşla kaplanmış duvarlar
  • Okuma zevki uyandıran ortam

iz atölye iletişim

Eğitim kurumları için mekan özgü atölye çözümleri için bizleri arayın. Atölyeler için mobilya ve ekipman çözümlerinin yanı sıra öğrenci ve eğitmen eğitimleri içinde izlere ulaşabilirsiniz.
Telefon: 0545 834 9353
Mail : bilgi@izatolye.com

neden biz

İz Atölye eğitim kurumlarının ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda atölye çalışmaları yapmakta ve atölyeler için sarf malzeme temin imkanı sağlamaktadır. Böylelikle çocukların eğitimlerinin önemli bir yanını teşkil etmesi gereken el ve zihin koordinasyonu tam, eksiksiz sağlanmaktadır.Çocukları artık sadece oyuncaklara ya da bilgisayara veya televizyonun karşısına hapsetmek doğru değil. Motor becerilerini geliştirmek, hayal güçlerini kullanmalarını diğer çocuklarla ekip çalışmasını öğretmek için farklı atölye çalışmaları çok faydalı. Atölye çalışmaları sırasında çocukların hayal gücü desteklendiği gibi konsantrasyonlarına da büyük katkı sağlıyor.Ayrıca ince motor becerilerinin gelişmesine, farklı malzemelerle tanışmak, malzemeleri düzenli ve özenli kullanmayı öğrenmeye kadar pek çok farklı katkı sağlıyor. Çocukların, kendi yaş grupları ile yaptıkları çalışmalar hem sosyalleşmelerini sağlıyor hem biriyle yardımlaşmayı öğrenirken ayrıca bir şey üretmenin keyfine de varıyorlar.

atölye çalışmalarının önemi

Atölye Eğitimi, bütünleşik bir yapı içerisinde fen bilimleri, teknoloji, mühendislik ve matematik alanlarını birleştirerek; gençlerin analitik düşünmelerini, farklı öğrenme grupları ile etkileşimler kurmalarını, takım çalışması becerisi kazanmalarını, bildiklerini güncel olaylar ile ilişkilendirmelerini ve ürünlerini girişimci bir ruhla sunmalarını sağlar. Öğrencilerin keşfederek ve uygulayarak öğrenmelerini hedefleyen Atölye Eğitimi ile fen bilimleri, teknoloji, mühendislik ve matematik becerilerini öğrencilere kazandırmak ve düşündüğünü hayata geçirebilen, yenilikçi, yaratıcı bireyler yetiştirmek amaçlanır.Atölye Eğitimi Neden Önemli;
  • Öğrencileri motive edebilir. Çünkü gerçek hayattan örneklere de uygulanabilir.
  • Çocuklar neden sonuç ilişkisi kurmaya başlarlar.
  • Öğrenciler daha derin, daha detaylı düşünebilirler.
  • Öğrencilerin bireysel çalışma ve takım çalışması becerilerini geliştirir.
  • Atölye Eğitim, ezberci değil sorgulayıcıdır.
  • İletişim becerileri en üst seviyelere çıkabilir.
  • Öğrenciler eleştirel düşünmeyi öğrenirler.
  • Hata yapmanın aslında ne kadar değerli olduklarını görür öğrenciler.
  • Hatalarından ders çıkarıp tecrübeler edinirler.