Robotik Kodlama Atölyeleri; Bilgisayar ile aynı dili nasıl konuşabileceğimiz ve kodlama mantığını eğlenerek öğreneceğimiz atölyemizde kendi oyunlarımızı ve mobil uygulamalarımızı yapacağız.

​Bilişsel ve algoritmik düşünme becerilerimizi geliştirmek, sadece tüketen değil aynı zamanda üreten bireyler olmak için kodlama ile tanışmaya başlıyoruz. Kodlama öğrenmenin yeni bir dil öğrenmek kadar gerekli ve önemli olduğuna inanıyoruz.

 

Nedir Bu ‘Çocuklar İçin Robotik Kodlama Atölyeleri’?

Teknolojinin gelişmekten çıkıp yaşam tarzımız olduğu bir dönemin içindeyiz. Sadece yetişkinler değil, teknoloji çocuklarımızın hayatında da çok büyük bir yer kaplıyor. Adeta dijital dünyanın içine doğuyor, neredeyse anne baba demeden telefon tablet demeye başlıyorlar. Daha onların çok küçük yaşta ellerinde teknolojik aletlerle gezmesine yeni alışmışken, birden çocuklar için robotik kodlama atölyeleri popüler olmaya başladı.

 

Çocuklar için robotik kodlama atölyeleri ne diye merak ediyorsanız, bunun birçok dala ayrılmış, aynı zamanda da teknolojinin ana hatları olan eğitimler olduğunu söylemek mümkün. Bilgisayar, makine, kontrol mekanizmaları ve yazılım konularını bir araya getiren robotik kodlama, çocukları sadece tablet ve telefonun teknolojik dünyasında bırakmıyor, onları adeta küçük bilim insanları haline getiriyor.

 

Robotik kodlama dendiğinde herkesin aklına elbette mühendislik geliyordur. ‘Yetişkin işi, okul okuma gerektirir, çocuklar nasıl başa çıksın’ soruları havada uçuşsa da çocuklar için robotik kodlama atölyeleri sayesinde çok keyifli vakit geçirdikleri gözlemlenmektedir.

 

STEM ile Robotik Kodlama Öğrensinler!

Robotik kodlama eğitimlerinin temelinde, son yıllarda Türkiye’de de yaygın olarak katılım sağlanan STEM yer alıyor. İngilizce karşılığından uyarlandığında fen, teknoloji, mühendislik ve matematik kelimelerinin kısaltılması olan STEM sayesinde, çocuklar çok küçük yaştan itibaren bu alanda kendilerini geliştirme imkanı buluyor. Yani bir bakıma çoğu okulda deney gibi yapılan yetersiz etkinlikler yerini çocuklar için robotik kodlama atölyeleri gibi etkinliklere bırakıyor.
Bilim ve teknoloji dersleri çocuklar için okulda gayet sıkıcı bir hale gelebiliyor. Hele ki Fen Bilgisi… İlgisi olmayan ya da ezberden çok pratik seven çocuklar için ise tek doğru adres robotik kodlama atölyeleri. Zor bir işin altına elini sokan çocuklar, bilim ve teknolojinin nasıl bir güç yarattığını izleme ve aslında bu güce nasıl katkı sunacaklarını da görme şansı elde ediyor.

 

Robotik Kodlama Atölyesinin Çocuklara Faydaları

Ebeveyn olarak çocuğunuzun bir etkinlik içinde yer alması için sorguladığınız öncelikli konu faydaları olacaktır. Robotik kodlama atölyesinin çocuklara faydaları dendiğinde de küçük yaştan itibaren gelişmesi beklenen motor becerilerinin hızlanması, mekanik konuda bilişsel alanlara daha yatkın olmaları, parçalardan bütüne gitme yeteneklerinin ön plana çıkması gibi konular gözle görülebilir faydaları denebilir. Bir tasarım ile birlikte üretkenliğini ortaya koyan çocuklar, aynı zamanda keyif aldıkları bir ortam içinde sosyalleşme ve takım çalışmasını da öğrenme imkanı bulmaktadır.

 

En Popüler Robotik Kodlama Atölyeleri

Robotik kodlama konusunun gelişen teknoloji içerisinde çok önemli bir yer edindiğinin farkındayız. Bu yüzden en popüler robotik kodlama atölyeleri ile çocuklarınızın kendilerini geliştirebileceği geniş bir alan yaratıyoruz. Zeka Atölyesi’nin düzenlediği robotik ve kodlama atölyesi, çocuğunuzun analitik düşünme, olaylar arasında bağlantı kurma ve teknolojiyi son aşamasında takip etmesine kapı açıyor. Aynı zamanda Maker Kodlama ve Robotik Atölyesi’nin alanında uzman eğitmenler eşliğinde ve farklı yaş gruplarına özel olarak devam eden atölyeleri sayesinde çocuklarınızın çok keyifli bir ortamda becerilerini geliştirmesini sağlayabilirsiniz.

 

iz atölye iletişim

Eğitim kurumları için mekan özgü atölye çözümleri için bizleri arayın. Atölyeler için mobilya ve ekipman çözümlerinin yanı sıra öğrenci ve eğitmen eğitimleri içinde izlere ulaşabilirsiniz.
Telefon: 0545 834 9353
Mail : bilgi@izatolye.com

neden biz

İz Atölye eğitim kurumlarının ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda atölye çalışmaları yapmakta ve atölyeler için sarf malzeme temin imkanı sağlamaktadır. Böylelikle çocukların eğitimlerinin önemli bir yanını teşkil etmesi gereken el ve zihin koordinasyonu tam, eksiksiz sağlanmaktadır.Çocukları artık sadece oyuncaklara ya da bilgisayara veya televizyonun karşısına hapsetmek doğru değil. Motor becerilerini geliştirmek, hayal güçlerini kullanmalarını diğer çocuklarla ekip çalışmasını öğretmek için farklı atölye çalışmaları çok faydalı. Atölye çalışmaları sırasında çocukların hayal gücü desteklendiği gibi konsantrasyonlarına da büyük katkı sağlıyor.Ayrıca ince motor becerilerinin gelişmesine, farklı malzemelerle tanışmak, malzemeleri düzenli ve özenli kullanmayı öğrenmeye kadar pek çok farklı katkı sağlıyor. Çocukların, kendi yaş grupları ile yaptıkları çalışmalar hem sosyalleşmelerini sağlıyor hem biriyle yardımlaşmayı öğrenirken ayrıca bir şey üretmenin keyfine de varıyorlar.

atölye çalışmalarının önemi

Atölye Eğitimi, bütünleşik bir yapı içerisinde fen bilimleri, teknoloji, mühendislik ve matematik alanlarını birleştirerek; gençlerin analitik düşünmelerini, farklı öğrenme grupları ile etkileşimler kurmalarını, takım çalışması becerisi kazanmalarını, bildiklerini güncel olaylar ile ilişkilendirmelerini ve ürünlerini girişimci bir ruhla sunmalarını sağlar. Öğrencilerin keşfederek ve uygulayarak öğrenmelerini hedefleyen Atölye Eğitimi ile fen bilimleri, teknoloji, mühendislik ve matematik becerilerini öğrencilere kazandırmak ve düşündüğünü hayata geçirebilen, yenilikçi, yaratıcı bireyler yetiştirmek amaçlanır.Atölye Eğitimi Neden Önemli;
  • Öğrencileri motive edebilir. Çünkü gerçek hayattan örneklere de uygulanabilir.
  • Çocuklar neden sonuç ilişkisi kurmaya başlarlar.
  • Öğrenciler daha derin, daha detaylı düşünebilirler.
  • Öğrencilerin bireysel çalışma ve takım çalışması becerilerini geliştirir.
  • Atölye Eğitim, ezberci değil sorgulayıcıdır.
  • İletişim becerileri en üst seviyelere çıkabilir.
  • Öğrenciler eleştirel düşünmeyi öğrenirler.
  • Hata yapmanın aslında ne kadar değerli olduklarını görür öğrenciler.
  • Hatalarından ders çıkarıp tecrübeler edinirler.

Bir yanıt yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.