Robotik Kodlama Sınıfı Malzemeleri; Robotik biliminde meydana gelen gelişmeler, bu alana yönelik yapılan yatırımları ve teşvikleri de artırmıştır. Geleceğin teknolojisi olarak görülmesinden kaynaklı olarak hem devletler hem de büyük kurumsal firmalar tarafından bu alana birçok destek verilmektedir. Ülkemizde de bu alanda birçok okulda kodlama ve robotik eğitimi verilmeye başlanmıştır.

 

Robotik Kodlama Sınıfı Mobilya ve Donanım İhtiyaçları

ÜRÜN ADIADET
mBot Robot Kiti V 1.1 2,4 GHz ( 6 Ekip + 1 Eğitmen )– Mac ve Windows ile uyumlu

– Scratch2.0 tabanlı mBlock(grafik)

– Arduino IDE

Cihazın 2.4GHz bağlantısı sayesinde sınıf ve atölye gibi ortamlarda sinyaller birbirine karışmadan bilgisayarınızdan mBlock uygulaması ile kolayca kablosuz olarak programlayabilirsiniz. Kutu içerisinde yer alan USB dongle’ı bilgisayarınıza taktığınızda tıpkı kablosuz klavye/fare gibi kolay bir şekilde kurulum sağlanır ve mBot sorunsuzca kullanılabilir.

7
NOTEBOOK   ( 6 Ekip + 1 Eğitmen )

– Disk Aralığı 401 GB – 500 GB

– Ekran Boyutu 15.6″

– İşletim Sistemi Linux

– Sistem Belleği 4 GB

7
Arduino Proje Seti (Klon)

Arduino Proje Seti, Arduino programlamayı zevkli projeler yaparak öğrenmenizi sağlayacak. Set içeriğine dahil olan Arduino kitabındaki uygulamalar ile kolayca ve keyif alarak temel seviyedeki Arduino bilginizi ileri seviyeye taşımanıza yardımcı olacak.

7
TABURE ( Moli )

– Kontra Ahşap Oturak

– Her Yaşa Uygun Ayak Başamak

– Metal Ayak

– Eletrostatik Boya

– Kurumsal Renklere Uygun Renkler

25
ROBOTİK TURNUVA MASASI

– 18mm 246x124x72h ( Siyah + Beyaz )

– 6 Adet Orta Boy Depoma Kutusu

– Tabla Üzerine Turnuva Senaryosu Eklenecektir

– 10cm Çaplı Tekerlek

1
ÖRENCİ ÇALIŞMA MASASI

– Yükseklik : 72

– Genişlik : 50

– Uzunluk : 110

12
SAKLAMA KUTULU DOLAP SETİ ( 24 ÖĞRENCİ )

– Azoboyar İçermeyen Sağlıklı Plastikten İmal

– Küçük Boy 8 Adet Plastik Kutu

– 16 MM MDF Ahşap Aksam

– 2mm PCV Bantlama

– Kayın Rengi

3

 

 

Yurtdışında popüler olan ve adını İngilizce kökenli kelimelerin baş harflerinden alan STEM adındaki eğitim programları da ülkemizde yaygınlaşmaya başlamıştır. Peki, nedir bu STEM? STEM, belirttiğimiz gibi İngilizce kökenli kelimeler olan Science (Fen), Technology (Teknoloji), Engineering (Mühendislik) ve Mathematics (Matematik) kelimelerini baş harfleridir ve bu alanlarda eğitim programlarına sahiptir. Bu eğitim programları sayesinde çocuklar, analitik düşünme yeteneklerini geliştirirken bu alanlara da daha çok ilgi duymaya başlamaktadırlar.

 

Robotik eğitimleri, çocukların motor kabiliyetlerinin gelişmesine ve mekanik düzeneklerin çalışma prensiplerini öğrenmelerine yardımcı olmaktadır. Bu yeteneklerin daha eğlenceli bir şekilde öğrenilmesi içinse birçok şirket tarafından robotik setler üretilmektedir. Bu setler sayesinde çocuklar, bu yetenekleri eğlenceli bir şekilde vakit geçirerek edinirler ve geliştirirler. Ayrıca bu setler, çocukların sadece motor becerilerini ve mekanik yeteneklerini geliştirmemektedir.

 

Setlerin, programlanabilir olmaları sebebiyle çocukların algoritma mantığını da kavramalarını sağlamaktadır. Algoritma, bir problemin çözümü için gerekli olan adımları belirten bir terimdir. Bunu öğrenen ve geliştiren çocuklarsa, hayatlarında karşılaştıkları her sorun için çözüm üretebilme becerisini elde etmiş demektir.

iz atölye iletişim

Eğitim kurumları için mekan özgü atölye çözümleri için bizleri arayın. Atölyeler için mobilya ve ekipman çözümlerinin yanı sıra öğrenci ve eğitmen eğitimleri içinde izlere ulaşabilirsiniz.
Telefon: 0545 834 9353
Mail : bilgi@izatolye.com

neden biz

İz Atölye eğitim kurumlarının ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda atölye çalışmaları yapmakta ve atölyeler için sarf malzeme temin imkanı sağlamaktadır. Böylelikle çocukların eğitimlerinin önemli bir yanını teşkil etmesi gereken el ve zihin koordinasyonu tam, eksiksiz sağlanmaktadır.Çocukları artık sadece oyuncaklara ya da bilgisayara veya televizyonun karşısına hapsetmek doğru değil. Motor becerilerini geliştirmek, hayal güçlerini kullanmalarını diğer çocuklarla ekip çalışmasını öğretmek için farklı atölye çalışmaları çok faydalı. Atölye çalışmaları sırasında çocukların hayal gücü desteklendiği gibi konsantrasyonlarına da büyük katkı sağlıyor.Ayrıca ince motor becerilerinin gelişmesine, farklı malzemelerle tanışmak, malzemeleri düzenli ve özenli kullanmayı öğrenmeye kadar pek çok farklı katkı sağlıyor. Çocukların, kendi yaş grupları ile yaptıkları çalışmalar hem sosyalleşmelerini sağlıyor hem biriyle yardımlaşmayı öğrenirken ayrıca bir şey üretmenin keyfine de varıyorlar.

atölye çalışmalarının önemi

Atölye Eğitimi, bütünleşik bir yapı içerisinde fen bilimleri, teknoloji, mühendislik ve matematik alanlarını birleştirerek; gençlerin analitik düşünmelerini, farklı öğrenme grupları ile etkileşimler kurmalarını, takım çalışması becerisi kazanmalarını, bildiklerini güncel olaylar ile ilişkilendirmelerini ve ürünlerini girişimci bir ruhla sunmalarını sağlar. Öğrencilerin keşfederek ve uygulayarak öğrenmelerini hedefleyen Atölye Eğitimi ile fen bilimleri, teknoloji, mühendislik ve matematik becerilerini öğrencilere kazandırmak ve düşündüğünü hayata geçirebilen, yenilikçi, yaratıcı bireyler yetiştirmek amaçlanır.Atölye Eğitimi Neden Önemli;
  • Öğrencileri motive edebilir. Çünkü gerçek hayattan örneklere de uygulanabilir.
  • Çocuklar neden sonuç ilişkisi kurmaya başlarlar.
  • Öğrenciler daha derin, daha detaylı düşünebilirler.
  • Öğrencilerin bireysel çalışma ve takım çalışması becerilerini geliştirir.
  • Atölye Eğitim, ezberci değil sorgulayıcıdır.
  • İletişim becerileri en üst seviyelere çıkabilir.
  • Öğrenciler eleştirel düşünmeyi öğrenirler.
  • Hata yapmanın aslında ne kadar değerli olduklarını görür öğrenciler.
  • Hatalarından ders çıkarıp tecrübeler edinirler.

Bir yanıt yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.